Det handler om å finne løsninger på utfordringer som oppstår, hjelpe hverandre og rett og slett spille hverandre gode.

Ingen her har en spesiell rolle, alle gjør alt


Jeg har en helt fantastisk jobb
Oldefaren og faren hans var snekkere, så det ligger kanskje i blodet. Nå har Robin Hansen funnet sitt kall.
Jeg har alltid hatt lyst til å være snekker. Det sto mellom det eller jordbruker og nå har jeg faktisk fått prøvd begge yrkene, smiler han lurt.
Han er utdannet Agronom på Landbrukskola i Marka. Men jobben som avløser ble aldri en fulltidsstilling og veien gikk videre til teknisk selger hos Albert E. Olsen. Da de stengte dørene for godt, var det på tide å prøve snekkeryrket.
 
Praktbygg
Det er ekstra gøy å gå i byen å se bygg der man har vært delaktig. Å tenke at det der har jeg vært med å sette opp. For eksempel det arkitekttegnede i Ibsensgate, det er fantastisk flott. Dolstadlia boliger og Justitomta boliger, det begynner å bli en del ler han.
 
Allsidig arbeidsplass
Ingen her har en spesiell rolle, alle gjør alt. Det gjør at vi får vært med på hele prosessen fra banketten, altså det man setter grunnmuren på, til ferdig tak.
Det handler om å finne løsninger på utfordringer som oppstår, hjelpe hverandre og rett og slett spille hverandre gode. Det høres jo på praten at man får et bånd til de andre som jobber skulder ved skulder i vind og vær.
En annen ting som er bra med jobben er arbeidstida. Sju til halv fire er bra for familielivet også er vi ferdige med arbeidsdagen når dagen er over. Det er Ingen som ringer og maser, ler 32 åringen.


 SNEKRING I BLODET: Robin Hansen tror han kan ha arvet interessen for snekring

Høster skryt fra sjefen
Han er en veldig rolig og dyktig fyr som virkelig brenner for faget. Han har signalisert at han er interessert i å ta fagbrev som tømrer og ønsker å bygge på med betongfagbrev etter hvert. Så det skal han få lov til, smiler daglig leder May-Gunn Mosti.
Det merkes at hun brenner for folkene sine, eller «guttan» som hun kaller dem. Praten på pauserommet går like ledig selv om hun er der. Det er en felles respekt der, hun er en av dem. Det er kanskje ikke så rart, hun har jobbet seg opp fra kontorlærling til daglig leder, men det vil hun ikke ha noe fokus på.
 
Gode vilkår
Vi har en god lønn nå, uten å røpe for mye for konkurrentene. Ledende på lønnsnivå, fem prosent pensjon fra første krone. Vi har en veldig bra forsikring. Vi er skade og livsforsikret døgnet rundt. Vi har helseforsikring, de ansatte får fortere hjelp og vi får de raskere i jobb, så det er en vinn – vinn situasjon. Vi ønsker å ta vare på guttene våre. Vi er organisert, det er AFP til de som blir gamle.
 
NESO
Vi er medlem i NESO, det er en organisasjon for entreprenører i Nord Norge. De kjører lærlingeskole, bas skole, formannskole, prosjektlederskole. Vi har ansatte på kurs gjennom dem. De er en stor pakke for kompetanseheving, forteller May-Gunn.
Lærlingeskolen tilbyr faktisk elevene å fullføre fagbrev i løpet av fire år, men da jobber de  i de fire årene pluss at man tar teorien samtidig. Slik at elevene får blandet teori og praksis. EntrepreTOR har hatt noen elever derifra og det er jo en veldig fin greie hvis du er veldig skolelei.
Det er fantastisk at tilbudet finnes. Hvis du finner ut at du ønsker å bli tømrer kan du hive deg på der, bare du har et firma du er ansatt i som er medlem, forklarer Mosti.
 
Sosialt samvær
I høst åpnet samfunnet opp med lav smitte lokalt. Da ble hele firmaet invitert opp til Kvalforssætra. Invitasjonen var: Grilling og leirdueskyting for de som ønsker.  
Jeg tror alle utenom en kom. Det var så artig og de skjøt og skjøt. Standplasslederen var helt fantastisk og alle storkoste seg. Det der skal vi helt klart gjøre igjen, det var så bra og så avslappet. Det er viktig at vi møtes litt på fritida også, at det er mulighet til det i alle fall.
 
 
PÅ BYGGEPLASSEN: Anleggsleder Tommy Gjerstad og Daglig leder May-Gunn Mosti foran den nye barnehagen som bygges i Korgen.