Rune Nilsen

Det er viktig å skape bolyst, for å rekruttere de unge hjem igjen.

De unge må få være med å forme kommunen slik at de har et ønske om å være med på videre utvikling og for at de skal komme hjem igjen.


Etter regnet skinner alltid sola
2021 har vært alt annet enn normalt, men næringslivet i Vefsn lar seg ikke stoppe. I sentrum åpnet akkurat nyoppussede Sjøsiden Senter med flere nye butikker og restauranter! Det grønne skifter står enda sterkt, og karbon- og hydrogenfangst vil være to viktige industriområder de kommende årene. Det jobbes også med gondolprosjekt og reisemålsutvikling. For Vefsn vil det bety enda flere jobber, forteller daglig leder i Mosjøen Næringsforening Bjørn Larsen.
 
Arbeidsomme innbyggere
Mosjøen har svært lite arbeidsledighet, og Larsen smiler når han forteller at sysselsettingen i Vefsn er på topp. –Det vi dermed har større utfordringer med er rekruttering av ny kompetanse, og vi ser at dette er en utfordring som de aller fleste bedriftene kjenner på. Fremover vil vi fokusere mer på bolyst og rekruttering av tilflyttere. For vi trenger flere nye ressurser, og vi må jobbe for å skape trivsel her slik at de også blir.
 
Opptatt av ungdommens stemme
Nylig vant Vefsn kommune pris som årets ungdomkommune. Det er viktig at de unge får være med å forme kommunen slik at de har et ønske om å være med på videre utvikling, og at de skal være klar over de spennende karrieremulighetene her. Dette er viktig for å skape bolyst, og for å rekruttere de unge hjem igjen, forteller en engasjert Larsen.

Ønsker flere heisekraner                                                                                              Det er positivt at det er stor pågang av interessenter som ønsker å etablere seg. Slikt skaper optimisme. Det er viktig at vi er forberedt på det som skal komme. Vi trenger flere boliger og leiligheter, flere nærings- og industribygg og ikke minst mer næringsareal. – det må bli flere heisekraner i sving, det er alltid et godt tegn, poengterer Larsen. 
 
Står sammen når det stormer
Samarbeid mellom bedrifter og bransjer har vært viktigere enn før. Hver enkelt bransje har blitt rammet av pandemien i ulike skala, men fellesnevnere er at alle i en eller annen form har måtte omstille seg. Larsen er åpen om at det for noen har det vært ekstra tøft, mens det for andre har vært en tid hvor virksomhetene har opplev vekst og utvikling. - Jeg tror at alle kommer ut av dette med en unik erfaring, og at det at vi har stått sammen har hatt mye å si for alle. Jeg håper vi fortsetter med det, og at vi i denne tiden før jul støtter opp lokalt ved å handle hos aktørene i byen vår. Ta gjerne en tur innom fantastiske Julebyen Mosjøen, og husk å nyte juletida, avslutter Larsen.