Daglig leder Stian Forsmo, verneombud Erica Dahlheim og tillitsvalgte Morten Olsen forteller at det trivsel på jobb er viktig. Internt i bedriften er det også mange muligheter for personlig utvikling og videreutdanning

De siste årene har Sinus peilet seg mer og mer inn mot det grønne skiftet, og dermed også nye måter å produsere strøm på

De har akkurat montert solceller på taket til kontoret, og har begynt å teste systemet som viser produksjonsdata og status.


Tilbyr grønne og effektive løsninger 
Den fullkomne elektrikerbedriften Sinus Mosjøen AS består av en dyktig og mangfoldig gjeng på 26 stykker. De hjelper deg med alt fra belysning, oppvarming, smarthus-systemer, til montering av solcellepaneler og ladestasjoner for el-biler.

Lærlingene Cathrine Cross, Mathias Halkjelsvik og Hamse Abdi Hussein er tre av totalt seks lærlinger hos Sinus i Mosjøen. Sinus har god erfaring med lærlingene, og de aller fleste fortsetter i bedriften etter at fagbrevet er på plass.


I bygget som ligger sentralt plassert i hjertet av Mosjøen møtes man av blide, trivelige og behjelpelige folk. Sinus har en sterk forgreining på Helgeland med kontorer spredt rundt på Nesna, i Sandnessjøen, Brønnøysund og Vefsn. Kontoret i Mosjøen har spesialisert seg innenfor service for privat og næring, i tillegg til ganske store prosjekter rundt om i regionen med både sterkstrøm, samt sikkerhet og alarmsystemer. Teknologien står høyt opp på lista, og Sinus holder seg godt oppdatert på den ruvende utviklingen.
 
-Teamet vårt består av stort og smått, alt fra unge og lovende 18-åringer til erfarne og kompetanserike folk som nærmer seg pensjonsalder! Vi er en lærebedrift og læreplassgarantister for fylket og tar som hovedregel inn to lærlinger hvert år, og de siste årene har vi konstant hatt inne seks lærlinger, forteller daglig leder Stian Forsmo.


 
I takt med det grønne skiftet
De siste årene har Sinus peilet seg mer og mer inn mot det grønne skiftet, og dermed også nye måter å produsere strøm på. De har akkurat montert solceller på taket til kontoret, og har begynt å teste systemet som viser produksjonsdata og status. Det er viktig å bane vei for det grønne skiftet, poengterer Forsmo. Elektriske varebiler er også en brikke i dette. Den første dinosaurdrevne bilen er allerede erstatta med elbil og to nye elbiler er ventet rundt nyttår.
 
-Vi merker at strømprisene har endret seg, også i nord. Etter hvert blir vi nok å se ett skifte i strømmarkedet, og at flere ser på muligheter for å produsere strøm til eget bruk. Det er mye spennende som skjer i bransjen, og behovene til forbrukerne endres stadig. Vi holder oss oppdaterte på nye trender og nye teknologi for at vi til enhver tid skal kunne levere det kunden vil ha, forteller Sinus.

På taket har Sinus installert solcellepaneler for å selv teste ut en ny energiløsning som potensielt kan bli den neste trenden på markedet


Prosjekter i alle størrelser
Som lokal og regional el-leverandør, har Sinus hatt flere store prosjekter på tapete. I tillegg har de merket en eksplosjon på montering av ladestasjoner for el-biler. Sikkerhet er også i høysetet, så adgangskontroll, tyveri og brannvarslingssystemer er noe montørene på Sinus har god kontroll på.
 
- I vinter ble vi ferdige med Sjøsiden Kjøpesenter, som har fått seg en real oppgradering. Da hadde vi nestenalle ansatte i sving for å komme i mål, og det var givende å se alle jobbe sammen på ett prosjekt. Akkurat nå jobber vi på et prosjekt i Mathias Bruuns gate 3. På tomta der det gamle Felleskjøpet var, føres det nå opp et nytt kontorbygg, forteller en engasjert Forsmo.
 
Tilpasser seg etter kundenes behov
Privatmarkedet blomstrer, og Sinus stiller også opp på den fronten. Der hjelper de kunder med alt fra kjøkkeninstallasjoner, til montering av smarthus-systemer. Etter hvert blir det nok også mer montering av solcellepaneler, en trend som allerede har satt fotfeste lengere sør i landet.

Flere og flere kunder ønsker smarthusløsninger, spesielt etter at strømprisene har hatt en ustabil periode. Den smarte løsningen gjør at forbrukeren følge med på forbruket, og kontrollere de elektriske apparatene fra telefonen eller nettbrettet 
 
 
-Vi har et bredt utvalg av ulike belysningsløsninger og oppvarmingsløsninger. I tillegg ser vi at kundene våre i større grad er interessert i smarthusløsninger for å følge med på forbruk, og for å kunne kontrollere belysning, varme og hvitevarer fra hvor enn de befinner seg,
 
Kompetanse er nøkkelen
De siste årene har flere av de ansatte i bedriten tatt videreutdanning nett og samlingsbasert gjennom teknisk fagskole. Både daglig leder, faglig leder og en av firmaets saksbehandlere har gått eller står midt i dette løpet. Kompetanseheving er ett av mange viktige fokusområder, og Sinus legger godt til rette for at de ansatte kan bruke tid på oppdatering og videreutdanning. Det er med andre ord store muligheter for vekst internt i bedriften, og det er flere av de ansatte et rent bevis på. Nå er de også på utkik etter flere ansatte.
 
-Vi har det morsomt på jobb. Varierte dager gjør at vi blir utfordret på nye ting nesten hele tiden, og vi tar med oss erfaring av det.  Fremover vil vi se mye aktivitet i regionen, og med det følger flere oppdrag for oss. Akkurat nå ser vi blant annet etter svakstrøms montører, men vi er også åpne for andre flinke folk som tar et tak. Det siste året har flere av våre ansatte fått nye roller med mer ansvar og andre utfordringer. I mars startet jeg som daglig leder, og i tillegg har vi fått ny faglig leder, ny saksbehandler, nytt verneombud og ny tillitsvalgt. Hos oss er det store muligheter for personlig utvikling, avslutter daglig leder Stian Forsmo.