Byen min


HER kan du lese magasinet.

Byen Min

Mosjøen ble tuftet på tømmeret. Byen innerst i Vefsn-fjorden Var en naturlig plassering for et stort sagbruk. Året var 1866. Dette utløste den reneste klondyke-stemningen. Mosjøen ble en internasjonal smeltedigel.  Her vandret engelske plankebaroner, skogbruksfolk fra Odalen, samiske fløtere, svenske fjellbønder på byttehandel og skreddere som kom med ferske impulser fra London og Paris.Det samme gjentok seg på mange måter i 1958. Da startet byggingen av aluminiumsverket.  Billig kraft, havn og jernbane var de utslagsgivende faktorene.Dermed ble nye Mosjøen skapt i takt med at et helt nytt Norge ble gjenreist etter krigen. 

I dag fremstår Mosjøen  som den perfekte blandingen av et industrielt senter som har beholdt trehusbyens tidløse sjarm, sjøgato. I dag er Mosjøen et boblende kraftsenter for kultur og kreative næringer. I dag er Mosjøen som er omkranset av et levende  og sterkt landbruk. Arktisk mat og bærekraftig utvikling går hånd i hånd med digitale løsninger som kan danne grunnlag for nye arbeidsplasser, ny vekst.

Dette magasinet er en hyllest til alle dere der ute, som hver dag står på for å skape vekst og trygge arbeidsplasser. Som ønsker å spre kunnskap og realisere drømmer.

For dette er BYEN MIN