Byen i våre hjerter

Skrevet for vefsn no respons
21.10.2020 21:00

Mosjøen ble tuftet på tømmeret. Byen innerst i Vefsn-fjorden var en naturlig plassering for et stort sagbruk. Året var 1866. Dette utløste den reneste Klondyke-stemningen.

Mosjøen ble en internasjonal smeltedigel. Her vandre engelske plankebaroner, skogbruksfolk fra Odalen, samiske fløtere, svenske fjellbønder på byttehandel og skreddere som kom med ferske impulser fra London og Paris.

Det samme gjentok seg på mange måter i 1958. Da startet byggingen av aluminiumsverket. Billig, kraft, havn og jernbane var de utslagsgivende faktorene. Dermed ble nye Mosjøen skapt i takt med at et helt nytt Norge ble gjenreist etter krigen.

I dag fremstår Mosjøen som den perfekte blandingen av et industrielt senter som også har beholdt trehusbyens tidløse sjarm.

I dag er Mosjøen et boblende kraftsenter for kultur og kreative næringer.

I dag er Mosjøen en by som er omkranset av et levende og sterkt landbruk. Arktisk mat og bærekraftig utvikling går hånd i hånd med digitale løsninger som kan danne grunnlag for nye arbeidsplasser, ny vekst.

Nå er også laksen tilbake og norske turister har endelig skjønt at Mosjøen med omegn er en av Helgelands perler. Og fortsatt er havn, kraft og jernbane sentrale elementer når den nye kursen skal stakes ut.

Denne avisen er viet de spennende bedriftene som hver dag jobber for at byen vår skal bli et bedre sted å bo. Gründere, bedriftsledere og lojale medarbeidere som brenner for jobben sin. 

Denne avisen er viet alle de som har et hjerte som banker for byen ved Øyfjelles fot.

Du kan lese hele magasinet her.

Trykk her for alle artikler, mobilvennlig.