BRENNENDE SJELER: – Helgeland har absolutt alt som skal til for å lykkes. Nå vil vi være med på å hjelpe folk og bedrifter til å ta regionen til nye høyder, sier de tre nyansatte i Helgeland Sparebank, f.v. Maren Remmen, Lotte Nygård-Forsmo og Kristian Varem.

Brenner for et
sterkere Helgeland

Skrevet for Helgeland Spaebank
28.12.2019 20:19

De kommer fra reiseliv, havbruk og skolebenken – med ett  brennende ønske: – Skape et enda sterkere Helgeland.

– Vi har jo alt!

Lotte Nygård-Forsmo (37) trenger bare stikkordet «Helgeland» før hun er i gang:

– Reiseliv, landbruk, havbruk, industri, avanserte databedrifter. En perfekt blanding av unike opplevelser og kompetansearbeids­plasser.

EN NY GIV

Nygård-Forsmo har vokst opp mellom bordene hos Laksforsen Turistcafé. Nå følte hun at tiden var inne for å prøve noe annet. Og valget landet på Helgeland Sparebank i Mosjøen, hvor hun går inn i rollen som rådgiver på personmarkedet.

Saken fortsetter under bildet.

ENORMT POTENSIAL: – Med en region som går fra hav til fjell og kryr av unike opplevelser og flotte bedrifter, er Helgeland kanskje Norges mest spennende region akkurat nå, sier Lotte Nygård-Forsmo.

– For oss som bor i kommunene rundt Vefsn er det flott at det finnes sterke merkevarer som tilbyr att­rak­tive muligheter på jobb­markedet, sier Nygård-Forsmo som skal pendle til og fra jobben i banken.

ENDELIG HJEMME IGJEN

Maren Remmen (34) hadde en spennende og utfordrende jobb som regnskapssjef hos Nova Sea på Lovund, men etter fire år i hav­gapet, ble hjemlengselen for sterk.

– Jeg har allerede kjøpt meg et hus og gleder meg til å komme hjem igjen, sier Remmen.

Hun har en master i økonomi fra Tromsø og har fire års farts­tid fra økonomi-avdelingen til Elkem. Nå ser hun frem til jobbe i bedriftsmarkeds-teamet til Helgeland Sparebank, og være ansiktet utad overfor kundene i Mosjøen og omegn.

Saken fortsetter under bildet.

DEN GODE HJELPEREN: Hun har jobbet for både Elkem og Nova Sea. Nå ser Maren Remmen frem til å hjelpe andre bedrifter. – Å få en slik mulighet i hjembyen er helt fantastisk.

– Det jobbes tett mellom avdelingene på hele Helgeland i banken, og det er noe jeg ser fram til. Det skjer jo så mye spennende i regionen og jeg gleder meg virke­lig til å kunne være en aktiv sparringpartner for alle de folkene som ønske å skape verdier og vekst, sier Remmen.

NÆRHET TIL ALT

Hjem flytter også Kristian ­Varem (23). Han har tatt en bachelor i økonomi og administrasjon i Trondheim. Og etter fire år i Trøndelag, fristet det ikke å forbli i storbyen:

– Mosjøen passer meg helt perfekt. Her kan du kombinere en spennende jobb med nærhet til natur, venner og familie.

Saken fortsetter under bildet.

LEI AV STORBYEN: Etter fire år i Trondheim er Kristian Varem glad for å komme hjem til en by hvor alt er nært. – Når du kan kombinere dette med en jobb som gir deg store utfordringer, så blir det ikke bedre enn det.

Varem skal inn i jobben som rådgiver på personmarkedet til Helgeland Sparebank. Og han er overbevist om at nettopp denne regionen kommer til å vokse kraftig i årene som kommer:

– Da er det veldig givende å få lov til å bli med på et slagkraftig lag hvor alle har som mål å skape drivkraft og økt vekst. For å si det sånn, motivasjonen er 100 prosent, understreker Varem.

DEN GODE FØLELSEN

For lederen av personmarkeds­avdelingen i Mosjøen, Svein Hansen (49) er det en god følelse å kunne rekruttere nye og sultne folk til banken.

– Vi trenger alltid nytt blod og friske øyne. Med de tre vi når har rekruttert har vi også sikret oss verdifull erfaring fra ulike bransjer, noe som igjen vil komme våre kunder til gode.

De siste årene har det skjedd veldig mye på Helgeland og i Vefsn er det stadig flere som registrerer at stoltheten har steget med flere hakk.

– Det er en voldsom entusiasme her nå og da skal vi som bank bidra til at det kan skapes enda mer aktivitet, sier Hansen.

Et tegn på dette er at også selve banklokalene skal pusses opp slik at bedriften er godt rustet til å møte den nye tiden.

Saken fortsetter under bildet.

 DEN NYE GIVEN: Lederen for personmarkedet i Helgeland Sparebank i Mosjøen, Svein Hansen, er stolt over at bedriften har klart å rekruttere flinke og erfarne medarbeidere. – Som en bank med lokal forankring går vi hånd i hånd med de som bor og jobber her. Da trenger vi et slagkraftig team.

EN EKSTRA MOTIVASJON

Som en bedrift med tett, lokal forankring og eierskap, er Helgeland Sparebank en finansinstitu­sjon som går hånd i hånd med næringsliv og befolkning. Og for de tre nyansatte er nettopp dette en ekstra motivasjon:

– Du blir – om mulig – litt ekstra engasjert når du jobber i en bedrift som også er en sentral aktør som aktivt støtter opp om lokal kultur og idrett, sier Nygård-Forsmo.

– Etter å ha jobbet i mange år med «tallknusing» skal det ­virkelig bli godt å bli kjent med alle de offensive bedriftene i ­regionen. Jeg er overbevist om at vi står foran en fantastisk og ­fascinerende ­reise, sier Remmen.

– Som nyutdannet er det jo en ekte vinn-vinn situasjon å få lov til å flytte hjem og samtidig kapre en jobb hvor du kan bidra til å skape et bedre samfunn, sier Varem.