– VELKOMMEN TIL BORDS: Sverre og Ellen Løvold Strand kan garantere gjestene smakfulle opplevelser i historiske omgivelser på Blomsterbua Mat og Vin. – Her er alt av mat laget fra bunnen av, basert på nøye utvalgte råvarer.

Blomstrende gourmet-mat

Skrevet for Blomsterbua
07.05.2019 13:36

Verdens beste pizzamel, spesialimporterte tomater, ekte Parma-skinke og mozarella-ost. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Blomsterbua ønsker velkommen til en smaksfest i historiske omgivelser.

– Vi vil skape en uformell bistro-følelse samtidig som vi ikke inngår noen kompromisser når det gjelder råvarer og kvalitet på maten, sier Sverre Løvold Strand.

HÅNDPLUKKEDE RÅVARER

De to store slagerne på menyen er pizza og tapas. Begge kan nå også bestilles som take-away, noe som har vist seg å bli særdeles populært.  Og når det gjelder pizzaen, så er den et godt tegn på hvor grundig til verks Blomsterbua går:

Saken fortsetter under bildet.

PERFEKT PARMA: Når du bestiller en pizza med parmaskinke, skjæres den ned der og da, slik at du alltid får helt ferske råvarer.   Deigen er kaldhevet i minst 48 timer før steking. Grunnlaget er basert på signaturproduktet til den anerkjente produsenten Antico Moline Caputo; Caputo pizzamel 00. Det betyr et finmalt og pudderaktig mel med lavere gluteninnhold som igjen gir en smidigere deig.

KVALITET I ALLE LEDD

– Så er det viktig at tomatsausen er laget for hånd og vi bruker kun San Marzano-tomater, som gir den ekte, italienske smaken, sier Løvold Strand.

Saken fortsetter under bildet.

DE BESTE TOMATENE: For å sikre seg at tomatsausen blir skikkelig italiensk, bruker Blomsterbua kun San Marzano-tomater.

I tillegg får pizzaen følge av fersk ost av fra øverste hylle, og hvis du bestiller Parma-skinke, blir den skåret der og da, slik at den er helt fersk. Eller du kan velge den nordisk inspirerte varianten med reinsdyrkjøtt og tyttebær.

 – Den siste, og avgjørende, biten er stekingen. Vi har investert i en elektrisk, roterende pizzaovn som på 400 graders varme sørger for jevn steking og knasende sprø skorpe hele veien, sier Strand Løvold.

Saken fortsetter under bildet.

EKTE SMØRBRØD: Grillet landbrød inngår nå i menyen. Her dagfersk surdeigsbrød med grønn pesto, fersk mozzarella, bakte tomater og litt grønn pynt. Himmelsk!

 NYBAKT SURDEIGSBRØD

Det er den samme filosofien som legges til grunn når Blomsterbua tilbereder tapas. Hver dag får du servert nystekt surdeigsbrød som får følge av nøye utvalgt tilbehør, som for eksempel grønn pesto, fersk mozzarella og bakte tomater.

Saken fortsetter under bildet.

FARLIG FRISTENDE: Siden åpningen i september i fjor har Blomsterbua solgt over 2.500 av de syndig sensuelle kanelbollene.

 Men det stopper ikke der, Blomsterbua lager også sin egen is, en italiensk-inspirert gelato basert på lokale bær. De servere ekte og varmende supper laget fra bunnen av, har fristende kaker – og ikke minst sensuelt forførende kanelboller:

 – Siden vi åpnet i september har vi solgt over 2.500 kanelboller. Det sier litt om populariteten.

Saken fortsetter under bildet.

I HJERTET AV BYEN: Sjøgata 29 startet sin karriere som et storbåtnaust, før det de siste årene ble kjent som blomsterbutikk. Nå har Ellen og Sverre Løvold Strand forvandlet bygget til en varm og rustikk restaurant med fokus på kvalitet i alle ledd.

TOTALRENOVERING

I utgangspunktet var det ikke gitt at den gamle bygningen, som opprinnelig startet som et storbåtnaust, skulle bli en hjemmekoselig og rustikk mat og vin-sted.

 – Hele bygger er totalrenovert, samtidig som vi har lagt stor vekt på å beholde den autentiske sjarmen i form av interiørdetaljer og sjarm, sier Løvold Strand.

Saken fortsetter under bildet.

HISTORISKE DETALJER: Blomsterbua har lagt stor vekt på å beholde detaljer som viser byggets reise gjennom historien. Blomsterbua er en veldig populær lunsjplass og lørdager kan det rett og slett være helt fullt. Plassen passer også perfekt for arbeidsmøter hvor deltakerne gjerne vil ha noe å bite i.

FLEKSIBELT TILBUD

En egen avdeling i andre etasje med plass til 20-30 personer er ideell for lukkede selskaper, kunde- og bedriftsmiddager.

Saken fortsetter under bildet.

EGEN SELSKAPSAVDELING: Andreetasjen i Blomsterbua er perfekt for lukkede selskap, bedriftsmiddager og kundelunsjer.

Til sommeren planlegger de å legge til rette for en skikkelig uteservering, hvor området rundt bygget blir omdannet til en nordnorsk piazza, hvor kundene kan nyte alt fra gelato, espresso og et godt glass vin.

PRISGUNSTIGE KLASSIKERE

Også når det gjelder vinkartet, har Blomsterbua sin egen filosofi.

– Vi har et fast påslag per flaske, noe som betyr at veldig gode viner blir svært prisgunstige, understreker Løvold Strand.

Saken fortsetter under bildet.

 DEILIGE KAKER: Hvorfor ikke unne deg en velfortjent kake? Blomsterbua kan skilte med mange fristelser. FOTO: Sarah Aakerøy Johansen Blomsterbua jobber hele tiden med å utvikle menyen og forsterke opplevelsene, alt tuftet på jordnær kvalitet i alle ledd. Da de for en stund siden introduserte penne med kjøttboller og tomatsaus, innså de fort at en ny, liten klassiker var født.

DEN GODE OPPLEVELSEN

For til sjuende og siste koker det ned til én ting, uansett om det er snakk om sprøstekt pizza, pirrende tapas-retter, syndig gode kanelboller eller helsebringende supper:

Saken fortsetter under bildet.

HJEMMEKOSELIG: Det som en gang var en gammelt storbåtnaust har nå blitt forvandlet til mat- og vinsted med sjel.– Vi skal skape den gode opplevelsen som du enten kan få oppleve her, midt i den historiske Sjøgata, eller den du tar med deg hjem når du vil unne deg noe godt.