De kjenner godt til varene de tilbyr. Eier Tor Ivan Johansen (t.v.) butikkansatt Siv Hege Pedersen, Robin Ebbesen og eier og daglig leder Kristian Müller (t.h.) er aktive brukere av utstyr til jakt, turer, hundehold og hest. Ekstrahjelp Tomine Sletvik, med ansvar for hesteavdelingen, var ikke til stede da bilde ble tatt.

Alt til tur og jakt under ett tak

Turfolk, jegere, hundeeiere og heste-entusiaster: Helgeland Villmarksenter har det meste du trenger av utstyr.

– Vi skiller oss nok ut i markedet med at vi har en såpass spesiell miks av varer i butikken og mange forskjellige kunder vi ønsker å nå ut til. Det sier de to eierne av den nyåpnede butikken, Kristian Müller og Tor Ivan Johansen.

 

Fra fiskekrok til kjøttsag

På 700 kvadratmeter på Tverråneset i Rana har de alt fra den lille kroken du trer meitemarken på når du skal fiske, til frakt- og parteringsutstyr til elg. Trenger du kjøttsag eller kjøttkvern, ja så finner du også det hos Helgeland Villmarksenter. Innimellom alt dette er det generelt turutstyr som klær og sko til voksen og barn, sekker, jaktklær, våpen og ammunisjon til storvilt og småvilt. Hos Helgeland Villmarksenter finner du det meste du trenger for å ha en optimal tur ut i terrenget, enten du skal på dagstur, jakte eller overnatte ute.

 

Butikkmedarbeider Robin Ebbesen med noe av ammunisjonen de selger. Helgeland Villmarksenter er fast leverandør av ammunisjon til idrettslag og klubber som driver med skyting.

 

– Det vi ikke har i butikken, kan vi skaffe, sier Johansen. De to har et stort nettverk i bransjen innenlands og utenlands.

– Vi har en del varer som vi kan «krydre butikken med», for eksempel spesielle futteral og våpenreimer, eller pulker fra Canada hvor det er plass til å legge oppi en hel elg, forteller Johansen.

 

Bruker egen erfaring

De to eierne og driverne av Helgeland Villmarksenter har til sammen mange tiårs erfaring fra jakt, våpenhåndtering og salg. Også de andre ansatte har mye erfaring og kompetanse om varene de selger, og alle er fortsatt aktive innenfor jakt, turer i all slags terreng, hundehold eller hestehold.

 

All slags utstyr og fôr til hund, enten du skal på jakt eller ikke med hunden din, finner du hos butikkmedarbeider Siv Hege Pedersen og Helgeland Villmarksenter i Rana.

 

– Vi ønsker å nå alle typer turfolk og har varer i ulike prisklasser og størrelser.

Derfor har de for eksempel valgt å ta inn fangstutstyr til mink, rev, og røyskatt, hundeutstyr som peiler, jaktdekken, leiebånd/seler, bur og diverse typer fôr – og til slutt: en egen avdeling med bare hesteutstyr.

 

Avdeling med hesteutstyr

Særlig utstyr til hunder og hester skiller de seg ut på, og de har en egen avdeling viet til hesteutstyr. Det kommer kunder langveisfra i ens ærend for å kjøpe utstyr til hester. Da passer det bra at butikken er strategisk plassert mellom alle hovedveier som går inn og ut av Mo i Rana.

At de har noe for alle typer friluftsliv, bekreftes også av at de sender varer ut til hele landet.

 

Spesialkompetanse på våpen

Ingen skal gå ut fra Helgeland Villmarksenter uten et våpen som er 100 prosent tilpasset den som skal bruke det – enten du er kvinne, mann eller ungdom. Tor Ivan Johansen og Kristian Müller har begge flere tiår bak seg med våpenerfaring, og Müller var i flere år en aktiv skytter i Rana.

 

De to eierne og driverne av Helgeland Villmarksenter, Kristian Müller og Tor Ivan Johansen, har til sammen mange tiårs erfaring med jakt, våpenhåndtering og salg.

 

– Vi gir oss ikke før kunden er fornøyd. Det er ikke alle hagler som passer alle og det er viktig at våpen passer når man skal jakte. Vi har mange muligheter til å gjøre spesialtilpasninger av våpen. For eksempel er det viktig at både kolbe, løp og vekt tilpasses den som skal bruke det. Vi har også god kontakt med leverandører av våpen og ammunisjon, forteller Johansen og Müller.

– Vi har en børsemaker som gjør det aller meste. Det gjør at kunden får våpenet sitt raskere tilbake, fordi vi slipper å sende det ut av Rana, sier Johansen.

Med et stort vareutvalg og god kompetanse om varene blant de ansatte, kan du være sikker på at du går ut med riktig utstyr etter en handel hos Helgeland Villmarksenter.

De jobber også med å åpne en nettbutikk i oktober.

Følg Helgeland Villmarksenter på Facebook her