FORNØYD MEDARBEIDERE: – Retura SHMIL er en svært god arbeidsplass og det føles også godt å vite at vi faktisk er med på bygge en bærekraftig fremtid, sier f.v. Øystein Sjåmo Drevland, Marius Lundestad, Lars Finseth og Jan Roger Flygel.

Alle vil jobbe hos Retura

Skrevet for retura shmil
06.01.2020 18:50

På de to siste ledige jobbene kom det inn tilsammen 80 søkere. Retura SHMIL er en av Vefsns mest populære arbeidsplasser.

– Det er folkene våre som gir selskapet verdi og da er det jo også hyggelig å se at vi blir oppfattet som en attraktiv arbeidsplass, sier daglig leder, Kari Synnøve Kanten.

PÅ JOBB FOR MILJØET

Hun er også overbevist om at stadig flere har fått opp øynene for at det er givende å jobbe i en bedrift som tar miljøet på alvor. Avfallsbransjen har også blitt teknisk avansert med stadig bedre utstyr. Nå skal de også investere i to nye biler.

Saken fortetter under bildet.

SAMLER INN AVFALLET: Her tømmes en full container på mottaket til Retura SHMIL.

Retura SHMIL AS tilbyr containerutleie til private og bedrifter, samt renovasjonstjenester til næringslivet på Helgeland. Selskapet har mottaks­anlegg i byene Brønnøysund, Mosjøen og Sandnes­sjøen, men dekker samtlige 11 kommer; Alstahaug, Brønnøy, Dønna, Grane, Hattfjelldal, Herøy, Leirfjord, Sømna, Vefsn, Vega og Vevelstad.

GIR AVFALLET NY VERDI

– Vi håndterer blant annet ordinært avfall, avfall fra oppdrettsnæringen og farlig avfall. Videre står vi for utleie eller salg av oppsamlingsenheter, transport, sortering og eksport av avfall til sluttbehand­ling, sier Kanten.

Og sluttbehandling omfatter materialgjenvinning, energigjenvinning, ombruk eller deponering.

Saken fortsetter under bildet.

NØYE SORTERING: På mottaket hos Retur SHMIL sorteres restavfallet meget nøye, slik at den videre verdiøkningen blir størst mulig.

Inne på mottaksstasjonen til Retura foregår det til en hver tid en meget nøye sortering, slik at avfallet får en maksimal merverdi i neste runde. Vårt primærmål er imidlertid god dialog med kundene og få de til selv å sortere sitt avfall.

FLEKSIBEL BEDRIFT

Nøkkelen til suksess ligger en fleksibel inn­stilling hvor Retura hele tiden tilpasser seg kundenes behov, enten det er snakk om private eller i nærings­livet. Trenger du for eksempel en container, finnes den i tre ulike størrelser på henholdsvis 10, 21 og 35 kubikkmeter.

Saken fortsetter under bildet.

VERDIFULLT METALL: Metall-avfall er en verdifull ressurs og RETURA SHMIL sørger for at dette blir tatt godt vare på.

Som en aktivt miljøbedrift sørger også Retura for at bedrifter hele tiden får gode råd og tips om hvordan de på en best mulig måte skal håndtere og sortere avfallet.

Blant de største kundene finner vi Alcoa, ­Brønnøysundregistrene og sykehusene i Mosjøen og Sandnessjøen.

EN STOLT SPONSOR

Som en lokal aktør er også Retura SHMIL sterkt delaktig når det gjelder å støtte lokal kultur og idrett, med bidrag til alt fra Bysprinten til Galleria og Kippermocupen.