1997 var året da Tore Mortensen stiftet elektrikerbedriften «Elektriker´n» hjemme i sokkelen sin

Vi opererer i en bransje som er i kontinuerlig utvikling, og vi ønsker å til enhver tid ha den ferskeste kompetansen i bransjen.


Fokus på trivsel og samhold gir resultater

1997 var året da Tore Mortensen stiftet elektrikerbedriften «Elektriker´n» hjemme i sokkelen sin, med god støtte fra Torstein Dagstveit. Året etter kom Geir Olav inn, og allerede i 2003 ble selskapet omgjort til et aksjeselskap med alle tre som likeverdige eiere. Siden den gang har det ballet på seg, og i dag er de totalt 28 ansatte som sammen har hele Sør-Helgeland som nedslagsfelt. Daglig leder Tore Mortensen forteller at planen egentlig var at de aldri skulle bli mer enn fem ansatte. -For oss var det viktig å skape en arbeidsplass som handlet om noe mer enn å tjene penger til livets opphold. Vi ønsket at folk skulle trives med det de gjorde, og at vi skulle ha godt samhold på jobb. I tillegg vokste oppdragsmengden, og da ble det naturlig å hente inn flere folk. Det har tydeligvis fungert veldig bra, og gjort at vi i dag teller 28 dyktige og trivelige hoder på kontoret. 

Frisk pust i form av lærlinger

Vi har lenge vært en lærlingebedrift, og nå har vi inne totalt 5 lærlinger som vi lærer opp til å bli selvstendige og praktisk dyktige elektrikere. Vi setter stor pris på den jobben Mosjøen videregående skole gjør, for vi merker tydelig at kunnskapsnivået til lærlingene som kommer hit er høyt. Det er utrolig spennende at vi kan være med å forme dem, samtidig er det også veldig betryggende at det er disse flinke folkene som er fremtiden. 

Gode tider

En glad og fornøyd Mortensen rapporterer om travle tider siden korona brøt ut, og at de to siste årene har gitt et godt grunnlag for gode resultater for bedriften.  -Vi har absolutt lagt merke til at folk er mer hjemme, og at de skal stelle og styre med nye prosjekter. Det har egentlig vært fullt trykk siden mars 2020. Det skal sies at det også var usikkerheter hos oss 12. mars 2020, og at vi for første gang siden oppstart måtte sende ut permitteringsvarsel. Uken etterpå derimot var listene våre fulle av oppdrag, og vi kunne trekke permisjonsvarslene like fort som de ble sendt ut de

En bransje i utvikling

I år har den Mosjøeide bedriften fått inn en ny medeier på laget, og den nye medeieren er også nord-norsk. De har knyttet seg opp mot konsernet Elektro, noe som har gitt dem bedre tilgang til ny kompetanse, storbruksfordeler og gode landsdekkende avtaler.  -Dette gir oss en trygghet og stabilitet fremover, for sammen kan vi bare bli sterkere. Vi opererer i en bransje som er i kontinuerlig utvikling, og vi ønsker å til enhver tid ha den ferskeste kompetansen i bransjen. Det blir også en slags flyt av ressurser, slik at vi kan komme med en hjelpende hånd hvis de har mangel på folk til de større oppdragene, og omvendt. Slik kan vi fortsette å utvikle oss til å være den beste leverandøren på elektro i Vefsn og på Sør-Helgeland, for våre kunder, avslutter en motivert Mortensen.