Morten Sæterhaug og MOBO blir sammen med MBBL ny eier av Stig Magne Øies REDE Eiendomsmegling. Foto: Mye i Media

REDE har fått nye eiere

Skrevet av Roger Marthinsen
16.10.2020 16:49

MOBO Helgeland og Mosjøen og Omegn Boligbyggelag har kjøpt opp Helgelands største meglerforetak; REDE Eiendomsmegling.

MOBO Helgeland og Mosjøen og Omegn Boligbyggelag (MBBL) signerte i dag avtalen om et oppkjøp av hele meglerforetaket REDE Eiendomsmegling. 

Dette fremgår av en pressemelding som MOBO Helgeland har sendt ut fredag ettermiddag. 

– REDE Eiendomsmegling er en sterk, regional aktør med ansatte som har opparbeidet seg en unik kunnskap innen boligsalg og boligmarked på Helgeland. For oss som driver med både boligutbygging og boligforvaltning, er det viktig å kunne dra synergier fra det gode samarbeidet med en slik aktør i markedet, sier daglig leder i MOBO Helgeland, Morten Sæterhaug. 

MOBO Helgeland og MBBL kjøper dermed ut Helgeland Sparebank, som tidligere eide 40 prosent av aksjene. Banken besluttet tidligere i år å selge seg ut av REDE, som følge av bankalliansen med SpareBank 1 Nord-Norge, der Eiendomsmegler 1 inngår i porteføljen. 

– Vi har hatt et godt samarbeid med Helgeland Sparebank i alle år, og er glade for at vi fikk muligheten til å kjøpe deres andel av REDE Eiendomsmegling, sier Sæterhaug.

– Det gode samarbeidet med MOBO Helgeland og MBBL har gjort at våre meglere har opparbeidet seg unik kompetanse innen borettslag på Helgeland. Vi opplever et godt driv i boligmarkedet i regionen, og er glade for at vi fortsatt har regionale eiere som gjør at vi kan bidra i den lokale verdiskapingen, på hele Helgeland, sier daglig leder i REDE Eiendomsmegling, Stig Magne Øie.

REDE Eiendomsmegling skal fremdeles bestå som et eget selskap, med de samme ansatte fordelt på lokalkontor i Brønnøysund, Mosjøen, Mo i Rana og Sandnessjøen, og sørge for en sterk tilstedeværelse i hele regionen. 

– Vi er opptatt av lokalt eierskap og lokal verdiskaping. MOBO Helgeland og MBBL er totalleverandører av forvaltningstjenester, tekniske tjenester og boligservice til nærmere 250 boligselskap, med cirka 5.000 boliger fordelt på hele Helgeland. I tillegg er vi involvert i mange boligbyggeprosjekt. Eiendomsmegling er en naturlig del av vår drift, og vi er svært glade for å kunne benytte oss av den kunnskapen om markedet som REDE Eiendomsmegling har opparbeidet seg, i tillegg til å ha en profesjonell salgskanal for våre egne prosjekt, sier Sæterhaug. 

REDE Eiendomsmegling ble etablert i 2015 i et felles, regionalt foretak med et regionalt eierskap. Selskapet er dermed det største, lokale meglerforetaket på Helgeland.

[annonse]
---------------

REDE Eiendomsmegling

  • Etablert 1. juni 2015 gjennom en sammenslåing mellom Eiendomsmegleren Helgeland, Garanti Eiendomsmegling, Mosjøen og MOBO Eiendomsmegling. 
  • 25 ansatte, hvorav 21 er eiendomsmeglere/eiendomsmeglerfullmektig med lang erfaring fra eiendomsmarkedet på Helgeland. 
  • Har kontor i Helgeland Sparebank sine lokaler i Mo i Rana, Mosjøen, Sandnessjøen og Brønnøysund, i tillegg til et salgskontor hos MOBO på Mo.
  • Er et regionalt eiendomsmeglerselskap eid av MOBO Helgeland og Mosjøen og Omegn Boligbyggelag.  
 

 

 


 
 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.