Ras ved Krokstrand - Nordlandsbanen stengt

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
21.09.2020 13:33

UVÆRET SALLY: – Vi kan bekrefte at det har gått et ras i et område mellom Dunderland og Bolna, ved Randalsfjellet i nærheten av Krokstrand. Vi er foreløpig usikre på hvor stort raset er, vi fikk melding like før klokken halv tolv i dag, sier pressevakt ved Bane Nor, Harry Korslund.

– Vi har også uavhengig av raset valgt å stenge banen mellom Mo og Dunderland lenger sør fordi vi har vurdert av det er for utglidning som følge av værforholdene i Nordland i øyeblikket, sier Korslund.

– Dette er en vurdering av sikkerheten knyttet til kjøring av tunge malmtog, men også persontog som trafikkerer Nordlandsbanen. Det er så mye vann og tette stikkrenner, da får vi ustabil grunn under sporene. Vi har vurdert det som såpass ustabilt at vi ikke tar sjansen på å kjøre tog, opplyser han.

Steningen innebærer at det må settes opp alternativ transport.

– Når vi kan gjenoppta normal trafikk avhenger litt av hvordan værsituasjoen utvikler seg, det tør jeg ikke si noe om. Det er stor usikkerhet tilknyttet til både raset og den generelle tilstanden, vi har folk på vei til raset nå.

– Vi følger situasjonen nøye. Vi krysser fingre for at det roer seg etter hvert. Det vil kunne påvirke tida for når vi vil kunne gjenoppta ordinær trafikk.

– Det beste rådet vi kan gi nå er å sjekke med togselskapet, som vi gi informasjon om alternativ transport, sier Harry Korslund.

 

Les mer om:

Samferdsel
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.