– Praktiser god hoste-og håndhygiene, hold deg hjemme når du er syk, og hold 1 meters avstand

Skrevet av Kristian Rødvand
16.07.2020 15:31 - OPPDATERT 16.07.2020 19:31

866 personer er til nå testet i Vefsn og fortsatt er kun ett tilfelle registrert. Kommuen oppfordrer like vel til å fortsette med smittebegrensende tiltak

Smittesituasjonen i Norge fortsatt er stabil og i Vefsn er det fortsatt ingen flere tilfeller registrert. Siste statusoppdatering fra kommunen kom i går og kan melde om at det til nå er tatt 866 koronatester i Vefsn. 850 er negative, 1 er positiv.  15 svar mangler på tester tirsdag.

Kommuneoverlege Hege Harboe-Sjåvik oppfordrer folk til å fortsette å være flinke og opprettholde smitteverntiltakene.

– Gunstig utvikling av smittetall har gjort det mulig med en gradvis og trygg gjenåpning av samfunnet. Vi vil oppfordre befolkningen til å huske de enkle tiltakene for å fortsatt begrense smitte i Norge, og muliggjøre ytterligere normalisering av hverdagen: Praktiser god hoste-og håndhygiene, hold deg hjemme når du er syk, og hold 1 meters avstand til personer utenfor din egen husstand, skriver Harboe-Sjåvik på kommunens hjemmesider.

– For å finne nye smittetilfeller tidlig, og raskt bryte smittekjeder, vi vil be om at så mange som mulig som får luftveisinfeksjoner eller mister smak- og/eller luktesans blir testet, uavhengig av om man tilhører en risikogruppe, skriver Harboe Sjåvik videre.

Kommuneoverlege i Rana Frode Berg sa tirsdag i et intervju i Rana No at han frykter at antall smittede på Helgeland vil øke etter sommerferien. Han frykter folk vil ta med seg smitte hjem fra ferie og mener det blir utfordrende å stoppe alle smittekjedene.

– Inntil nå har vi klart å stoppe kjedene umiddelbart, og det er ikke spredning i befolkningen. De fleste smittetilfellene var imidlertid tidlig etter korona kom til Norge, og da var nok folk mer obs enn nå. Det som er sikkert er at all reisevirksomhet vil kunne sørge for at viruset importeres til Helgeland, sa kommuneoverlege Frode Berg. 

Telefonnummer til koronasenteret som foretar testingen i Vefsn er 41 41 33 22. 

Ved stabil smittesituasjon, vil neste statusoppdatering fra kommunen publiseres om 14 dager.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.