Politiet har gjort tidenes største amfetaminbeslag i Nordland

Skrevet av Pressemelding
11.02.2019 10:10

Fem personer er pågrepet.

Siden høsten 2018 har politiet etterforsket et organisert narkotikanettverk i Nordland. I desember 2018 gikk politiet til aksjon og resultatet ble det største amfetaminbeslaget i fylket, i tillegg til flere kilo hasj og fem pågrepne.

– Politiet fattet mistanke mot enkeltpersoner og nærmere undersøkelser viste at dette dreide seg om et organisert nettverk som over tid har forsynt flere Nordlandskommuner med narkotika. Det har vært satt av store politiressurser for å etterforske dette nettverket. Etterforskingen har pågått i områdene Rana, Salten og Lofoten og vært ledet og koordinert av avsnitt for spesiell etterforsking i Nordland, sammen med lokalt politi, sier politiadvokat Stian Pedersen Mojlanen i en pressemelding.

Da politiet i desember aksjonerte mot nettverket ble det tatt beslag i en meget betydelig mengde amfetamin og noen kilo hasj. Beslagene i sakskomplekset er alle sammen gjort i Lofoten. Politiet kan av hensyn til den pågående etterforskningen ikke gå inn på hvor i Lofoten beslagene er gjort eller eksakt antall kilo, men amfetaminbeslaget er det største som er gjort i Nordland politidistrikt.

– Politiet etterforsker også hendelser som skal ha oppstått i  kjølvannet av narkotikabeslaget. Noen av disse etterforskes som separate saker, men av hensyn til etterforskingen kan ikke politiet kommentere dette nærmere på nåværende tidspunkt. Vi vil kunne komme tilbake med flere opplysninger etterhvert som etterforskingen skrider frem.

I forbindelse med etterforskningen av narkotikanettverket har politiet pågrepet fem personer, hvorav tre personer fremdeles sitter varetektsfengslet med brev- og besøksforbud. Det gjenstår fremdeles omfattende etterforskning i denne saken, noe som gjør at politiet må være tilbakeholden med å gi ut informasjon.

Det utelukkes ikke at det vil bli gjort ytterligere pågripelser.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.