Foto: Roger Marthinsen

Politiet etter dødsulykken: Tror bilen kom over i motgående kjørefelt

Skrevet av Roger Marthinsen
05.12.2019 15:23 - OPPDATERT 05.12.2019 19:32

Politiets foreløpige konklusjon etter ulykken i Korgfjelltunnelen, der en 22 år gammel mann mistet livet, er at personbilen kom over på feil side av veien og kolliderte med en trailer.

Dette sier Kaja Agersborg Jørgensen, politiadvokat i Nordland politidistrikt, i en pressemelding, der politier gir en status etter dødsulykken i Korgfjelltunnelen.

Ulykken skjedde onsdag ettermiddag. Onsdag kveld bekreftet kirurg ved Helgelandsykehuset avdeling Mo i Rana, Christian Lolland, at føreren av personbilen, en 22 år gammel mann fra Hemnes, hadde mistet livet. 

– Politiet etterforsker ulykka i Korgfjelltunnelen onsdag, der sjåføren av en personbilen omkom etter en møteulykke mot en trailer. Informasjonen som politiet har skaffet seg så langt i etterforskningen tyder på at det er personbilen som har kommet over i motsatt kjørefelt og truffet traileren i venstre del av frontpartiet, sier politiadvokat Kaja Agersborg Jørgensen.
– Det gjenstår fortsatt en del etterforskning før alle relevante omstendigheter rundt ulykken er endelig avklart. Ulykkesgruppa til Statens Vegvesen skal også inn og gjøre sin jobb, deriblant tekniske undersøkelser av kjøretøy, sier politiadvokat Jørgensen.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.