Bildet er hentet fra en tidligere Pride-parade.

Politiet anbefaler at kveldens Pride-arrangement i Mo i Rana utsettes

– Innbyggernes trygghet er vår hovedprioritet!

– Innbyggernes trygghet er det viktigste og slik trusselsituasjonen er nå kan vi ikke garantere for sikkerheten dersom Pride-arrangementet gjennomføres, skriver politiets operasjonssentral i ei pressemelding. 

Mandag ettermiddag fikk politidistriktene melding fra Politidirektoratet der de anbefaler at alle Pride-arrangement i hele landet utsettes.

Bakgrunnen for denne anbefalingen kommer som følge av at PST fortsatt anser situasjonen som uavklart, og at det skeive miljøet er en del av fiendebildet til ekstreme islamister. PST vurderer at landet fortsatt står i en ekstraordinær trusselsituasjon etter at det i helgen ble gjennomført en terroraksjon i Oslo.

Nordland politidistrikt har derfor gjort en ny vurdering av hvorvidt Pride-arrangementer kan gjennomføres i Nordland, og har landet på at vi ikke anbefaler å gjennomføre disse. Innbyggernes trygghet er vår hovedprioritet!

– Politiet anbefaler derfor at kveldens Pride-arrangement i Mo i Rana utsettes. Dette er informert om til arrangøren og til kommunen.

– Politiet vil strekke seg langt for at arrangementet kan gjennomføres på et seinere tidspunkt når trusselsituasjonen er mer avklart.

 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.