Stortinget og Oslos gater er pyntet til pride-fest!

På lørdag kan du delta i Pride-parade i Minecraft!

Skogliv har pyntet Oslos gater i regnbuens farger og sammen med Microsoft Norge inviterer i en pressemelding til en egen Pride-parade i Minecraft lørdag 26. juni kl. 15.00 i forbindelse med Oslo Pride.

I år har pandemien ført til at Oslo Pride gjennomfører sin parade i en alternativ form gjennom strømming på egne kanaler. Som et tilskudd til dette inviterer nå Skogliv og Microsoft Norge til Pride-fest i Minecraft, hvor digitale Oslo er pyntet i alle regnbuens farger. Arrangementet er naturligvis åpent for alle som vil være med å gå i tog og støtte oppunder Pride.

– Tenk at vi kan gå i et covid-fritt tog og feire skeiv kjærlighet og mangfold gjennom den fantastiske jobben Skogliv har gjort ved å muliggjøre en digital parade i Oslos gater, sier Kimberly Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge.

Glitter og konfetti

Tarjei Mo Batalden i Skogliv gleder seg til at Oslos Minecraft-gater skal fylles med mennesker i alle aldre som ønsker å være med i paraden.

– Vi åpner opp feiringen en time før selve paraden starter slik at folk kan gå litt rundt, velge seg et flagg og bli kjent i gatene. Deretter starter paraden og vi kan love både fest, farger og flagg. Vi har også en og annen overraskelse på lur, sier Tarjei Mo Batalden.

Hybrid feiring i Oslo

Årets Oslo Pride gjennomføres som en hybrid med både fysiske og digitale arenaer, og festivalen løfter og synliggjør dessuten andre eksterne pridearrangementer.

– At det lages flere tilbud til folket er et flott tilskudd til pride, som jo er for alle som er for mangfold og kjærlighet. Vi er veldig glade for at Skogliv og Microsoft bruker en arena som Minecraft i sin digitale parade, en arena som når mange, forteller daglig leder Monica Aasen.

Åpent for alle

[annonse]
Uansett hvor du bor i landet, om du er en del av det skeive miljøet eller om du er støttespiller – alle er velkomne til årets digitale feiring i Minecraft.

– Årets motto for Microsofts pride-markering globalt er «Together, we can», og for meg betyr det at vi sammen kan utgjøre en forskjell. Mangfold og inkludering er noen av kjerneverdiene til Microsoft og vi har fortsatt en vei å gå, selv her hjemme i Norge. Vi håper at denne feiringen blir en folkefest og at vi sammen kan bryte ned fordommer og heller samles om å øke kunnskapen og respekten for de rundt oss, sier Kimberly Mathisen.

------------------

Vil du delta i paraden eller har spørsmål til hvordan delta, besøk Skogliv her: PRIDE-parade i Mineraft (Facebook)  og her: Oslo Pride / Hjem.

Du kan lese mer om hvorfor Microsoft feirer Pride her:

Derfor feirer Microsoft Pride: – Mangfoldet er utrolig vakkert

For fullt Pride-program, besøk Oslo Pride.

Les mer om:

Pride
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.