Fieh under Gilles Garden tidligere i sommer. Foto: Jens-A. Remmen Wiken

Overrasket Fieh med Bendiksenprisen

Bandet Fieh er ikke ukjent i Mosjøen. I sommer spilte de en formidabel konsert hos Gilles, noe som ble en av årets beste konserter under Gilles Garden. På lørdag kom Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen og overrasket bandet under lydprøver lørdag. Med seg hadde hun Bendiksen-statuetten og 100.000 blanke kroner.


– Det er stor stas å få dele ut Bendiksenprisen 2022 til Fieh. For det første er jeg glad for enhver anledning til å anerkjenne talenter innen norsk populærmusikk. Kvaliteten er skyhøy, vi har mye pop å være stolte av! Det er jo ekstra stas for meg som hamarsing å overrekke prisen til en gjeng som lager deilig soul-funk-pop – med ekte innlandsvibber! Dette trenger verden mer av, kjenner jeg, mye mer! sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Hun overleverte prisen på Victoria Jazzscene, der Fieh spiller en utsolgt konsert lørdag 26. november klokken 20:00.

Om Fieh

Fieh er et groove-sentrert band med funk og eksperimentelle, drømmende låter på setlisten. Som inspirasjonskilder oppgir de blant annet The Roots, Joni Mitchell, Erykah Badu, The Beatles og Solange, noe som høres i Fieh sin egen sound. Låtene handler om hverdagsliv, tilfeldigheter og kjærlighet – ekte historier fra levde liv. De har spilt på scener over hele Europa og har to ganger spilt på hovedscenen på Øyafestivalen, og sist men ikke minst i Mosjøen.

Artist Anne Lise Frøkedal har vært juryleder. Hun har ledet en jury bestående av tidligere mottagere av prisen: Eivind Øygarden (Ivan Ave), Bård Linga fra Bokassa, Edvard Valberg fra Honningbarna og Ida Jenshus.

Juryens begrunnelse

Årets mottager av Bendiksenprisen ­lager sofistikert og gjennomarbeidet musikk. De er livsbejaende og medrivende både på plate og på scenen. Med solid musikalsk håndverk og en stor dose spilleglede, har de dyrket frem sitt eget, markante sound og allerede nådd ut til mange med sine album og konserter. De turnerer vidt og bredt og er en fryd å se live – årets Bendiksenvinnere leverer et sjeldent godt samspill på et visuelt tydelig og oransje bakteppe. Et sylskarpt band som går opp i en høyere musikalsk enhet, noe som er enda mer imponerende tatt i betraktning antallet medlemmer. Mottagerne av prisen har dessuten en betydelig rolle som forbilder – de er en sjelden blomst i den norske musikalske floraen, kompromissløse i sitt uttrykk viser de andre artister og musikere at SÅNN, sånn kan det også låte. Denne gjengen har en svært lovende fremtid. Det er en glede å overrekke Arne Bendiksens Talentpris for 2022 til hele gjengen i Fieh.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.