Banksjef Hanne Nordgaard la i dag frem et kvartalsresultat for Helgeland Sparebank på 255 mill.

Over en kvart milliard i pluss

Skrevet av Roger Marthinsen
27.10.2020 17:09

Solid for Helgeland Sparebank – men resultatet viser at overgangen til ny bank har sine kostnader.

Helgeland Sparebank la i dag frem et resultat for 3. kvartal som viser et overskudd på 255 mill. kroner før skatt.

Resultatet er 19 mill. kroner lavere enn pr 3. kvartal 2019. Tallene viser videre en positiv engangseffekt av salget av Helgeland Sparebanks aksjer i forsikringsselskapet Frende, samt 69 millioner kroner i engangskostnader i forbindelse med overgangsprosessen der Helgeland Sparebank og SpareBank1 Nord-Norges virksomheter på Helgeland, skal allieres under navnet SpareBank1 Helgeland.

Resultatet pr 3. kvartal er videre fortsatt påvirket av usikkerheten rundt de langsiktige økonomiske effektene av koronatiltakene, samt usikkerheten rundt tiltak ved en eventuell oppblomstring av smitte i samfunnet. Helgeland Sparebank tok denne usikkerheten inn i regnskapene sine i første kvartal, da man estimerte høyere forventede tap på utlånene og reduserte verdier på likviditetsplasseringer og aksjer som banken eier i ulike selskaper.

– Helgeland Sparebank har kapital og kompetanse til å være en drivkraft for vekst på Helgeland; det har vi vært til nå og det skal vi fortsette å være gjennom krisen og etterpå, sier administrerende direktør Hanne Nordgaard.

– Både markedsundersøkelse og kundeundersøkelse viser at vi oppleves som en del av løsningen på krisen. Det er vi glade for, og vi lover å fortsatt være det i den fortsatt usikre tiden for mange bedrifter og helgelendinger, sier Nordgaard.

Bakgrunnen for salget av aksjene i Frende, samt engangskostnadene på 69 mill., er det strategiske samarbeidet som er inngått med med SpareBank 1 Nord-Norge, der Helgeland Sparebank skal tre inn i SpareBank1-alliansen.

– Vi ser fram til å ta fatt på det kommende året som skal gjøre oss til SpareBank 1 Helgeland med gode produkter og tjenester, og forsikrer at alle gamle og nye kunder skal få god informasjon om endringene som kommer til å skje i god tid, sier banksjef Nordgaard.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.