Rødøy-ordfører Inger Monsen bekrefter i kveld at hun er sykemeldt som følge av covid-19. Foto: Knut Berntsen

Ordføreren i Rødøy er korona-smittet

Skrevet av Roger Marthinsen
11.01.2021 05:30 - OPPDATERT 11.01.2021 06:31

– Som ordfører er jeg bekymret for den alvorlige situasjonen kommunen er i. Jeg er lei meg for ikke å kunne bidra som jeg ønsker for befolkningen i Rødøy, i det viktige arbeidet som gjøres nå.

Ordfører i Rødøy Inger Monsen bekreftet søndag kveld at hun er en av de i Rødøy som er smittet av korona. Dette har ordføreren gjort på Rødøy kommunes Facebook-side. 

–  Kjære Rødøyfjerdinger. Jeg ønsker å komme med informasjon til dere omkring min egen helsesituasjon. Som noen kanskje allerede vet er jeg blitt smittet av Covid-19 og er derfor i isolasjon hjemme. Jeg har selv ikke ønsket å gå ut med denne informasjonen tidligere, fordi jeg ikke har ønsket fokus omkring min person. Fokuset i kommunen har vært og skal være på den alvorlige situasjonen vi er i forhold til smitteutbruddet, skriver Monsen, som videre skriver at hun har fulgt de nasjonale smittevernrådene, holdt seg hjemme og omgått færrest mulig, men likevel blitt smittet.

– Det har vært gjennomført smittesporing og mine nærkontakter er fulgt opp, skriver Rødøy-ordføreren, som videre opplyser at når det gjelder perioden hun har vært syk så har hun opplevd dette som en vanlig influensa, med forkjølelse, vondt i kroppen og lett feber.

Etter korona-utbruddet i Rødøy er så langt 19 personer bekreftet smittet. Rundt 170 korona-tester er utført i en kommune med rundt 1200 innbyggere. I morgen skal alle elever, barnehagebarn og ansatte ved skolen på Nesøy testes, etter at en elev der lørdag ble bekreftet covod-19-positiv. Monsen legger ikke skjul på at hun er bekymret over situasjonen, som i øyeblikket medfører at begge omsorgssentrene i kommunen er stengt, samt tre skoler. Også butikker holder inntil videre stengt.

– Som ordfører er jeg bekymret for den alvorlige situasjonen kommunen er i. Jeg er lei meg for ikke å kunne bidra som jeg ønsker for befolkningen i Rødøy, i det viktige arbeidet som gjøres nå, uttrykker ordføreren, som også takker alle de som har stått på og jobbet i forbindelse med smitteutbruddet.

– Jeg vil benytte denne muligheten til å gi honnør til alle som er involvert i arbeidet rundt smitteutbruddet. Jeg er imponert over den jobben som gjøres av kommunens ansatte både med tanke på testing, smittesporing og håndtering av smittesituasjonen. Dere gjør en fantastisk jobb, og står på dag og natt for å få kontroll. Jeg er takknemlig for at kommunen har vært godt forberedt, og for den innsatsen som legges ned i disse dager, skriver Inger Monsen, som avslutter sitt innlegg slik:

– Jeg ønsker på denne måten å informere om min helsesituasjon. Utover dette har jeg ikke noe å meddele før jeg er frisk og tilbake på jobb igjen. Til slutt vil jeg sende en hilsen til dere i Rødøy som er i samme situasjon som meg. Håper det går bra med dere, og at ingen blir alvorlig syke. Ta vare på dere selv og hverandre, skriver Rødøy-ordfører Inger Monsen.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.