Uværet merkes godt i store deler av Nordland, og også inne i byene. De relativt tunge møblene utenfor Garasjepuben var sjanseløse når uværet Sally feide inn over Sjøgata.

– Og verre skal det bli...!

Skrevet av Roger Marthinsen
21.09.2020 12:56

Farevarslene hagler – politiet anbefaler at man sikrer alle løse gjenstander.

Uværet herjer i Nordland, og det er det kommende døgnet ventet store nedbørsmengder og kraftig vind på Helgeland.

Uværet har ført til at det er sendt ut en rekke farevarsel i Nordland. Foreløpig er varselet på gult nivå for Helgeland, men dette kan bli oppjustert. 

For indre deler av regionen er det sendt ut fire farevarsel: Jordskred, store mengder regn, flom og kraftige vindkast.

For kysten av Helgeland er det sendt ut fem farevarsel: Jordskred, flom, kuling, store nedbørsmengder og kraftige vindkast på toppen av kulingen. Disse varslene gjelder også for Mosjøen spesifikt.

Når det gjelder vinden er den ventet å treffe store deler av Nordland, og det kan bli periodevis full storm på kysten, med vindkast omkring 30 m/s inn over land.

– Det er fremdeles noe usikkert når og hvor den sterkeste vinden vil treffe, melder Meteorologisk institutt.

Politiet oppfordrer nå folk til å ta forholdsregler:

– Har man ikke fått sikret løse gjenstander rundt hus og i hage, anbefaler politiet sterkt at man gjør det så fort som mulig, melder Nordland politidistrikts operasjonssentral.

For:

[annonse]
– Det er allerede godt med vèr ute, og verre skal det bli, melder politiet.

En rekke ferge- og hurtigbåtsamband er kansellert, og sterk vind kan føre til at bruer og veistrekninger kan bli stengt på kort varsel.

----------

LES OGSÅ:

Les også:

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.