Nytt koronatilfelle i Vefsn

Skrevet av Roger Marthinsen, Kristian Rødvand
21.05.2020 22:10 - OPPDATERT 22.05.2020 11:00

Eldre person bekreftet smittet . Antallet korona-tilfeller i fylket øker.

Vi har fått et nytt bekreftet tilfelle av koronasmitte i Vefsn. En eldre person har testet positivt for Covid-19 i går, torsdag.

Det skriver Vefsn Kommunes beredskapskontor i en pressemelding torsdag kveld.

Personen har milde luftveissymptomer, og er isolert i eget hjem. Smittesporing er iverksatt, men smittekjeden er ikke avklart. ​Personen er sannsynligvis smittet i Vefsn.

Dette er det andre påviste tilfellet av koronavirus i Vefsn kommune. 

Kommunen oppfordrer alle innbyggere til å huske de viktigste generelle tiltakene for å redusere smittefare og bryte smittekjeden: Hold avstand, ha god hoste-og håndhygiene, og hold deg hjemme når du er syk, melder kommunen.

Tidligere denne uka ble det også påvist to nye tilfeller i Fauske kommune. Dette er to personer som begge er bosatt i annen kommune, men som befant seg i Fauske kommune i forbindelse med arbeid, da de ble testet. 

Dermed har antallet korona-tilfeller i fylket begynt å øke noe igjen, etter at antallet lenge har stått nærmest stille. Antall bekreftede tilfeller i Nordland er nå 119. 

Tidligere denne uka ble det også varslet om et nytt tilfelle i Rana, da Nordlandssykehuset hadde fått positivt resultat på en mann fra Rana. Vedkommende hadde reist med tog og taxi, og drosjesjåførene som transporterte mannen ble satt i karantene. Rana kommune mistenkte imidlertid at testen var feil, og dette ble bekreftet dagen etter: Det dreide seg om en såkalt falsk positiv test.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.