Det blir enda flere forsinkelser for de nye redningshelikoptrene. Foto: Martin Mellquist/Forsvaret

Nye forsinkelser for de nye helikoptrene - håper på operativ drift i desember

Skrevet av redaksjonen
09.04.2019 11:06

De første maskinene skulle egentlig vært i drift i fjor.

Sagaen om de nye redningshelikoptrene ruller videre, skriver nettstedet Aldrimer.no.

Nå kan det se ut som om Leonardo AW-101-maskinene, som opprinnelig skulle fases inn fra 2018 til 2021, kan være i operativ drift først i desember.

De 16 helikoptrene har en samlet prislapp på 6,25 milliarder kroner.

Det begynner i det hele tatt å bli en lang historie, ettersom den opprinnelige planen var å fase ut Sea King-helikoptrene i 2008.

— Planen er at det første helikopteret går operativt her på Sola i desember i år. Vi håper denne planen holder. Det var en tanke om at AW-101 skulle bli operativt fra sommeren av. Men det som for øyeblikket er formidlet til oss, er desember i år, sier fungerende avdelingsdirektør og sjef for Hovedredningssentralen i Sør-Norge, Ståle Jamtli.

– Tidspunktet for idriftsetting av de første redningshelikoptrene er fortsatt til vurdering. Det pågår et planleggingsarbeid mellom Forsvarsdepartementet ved forsvarssektoren og Justis- og beredskapsdepartementet, skriver senior kommunikasjonsrådgiver Andreas Bondevik i en e-post til Aldrimer.no.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.