Ny styreleder i SpareBank 1 Helgeland

Skrevet av Kristian Rødvand
26.03.2021 13:41

Bjørn Krane overtar som styreleder i SpareBank 1 Helgeland, og Rolf Eigil Bygdnes overtar som nestleder. Ny inn i styret er Jonny Berfjord.

– Vi er glade for å ha et kompetent og engasjert styre som representerer Helgeland og våre verdier på en god måte, sier administrerende direktør i SpareBank 1 Helgeland, Hanne Nordgaard.

Bjørn Krane har vært nestleder i styret i ett år og overtar nå som styreleder etter at Stein Andrè Herigstad-Olsen trekker seg på grunn av store endringer i sin arbeidshverdag, som krever mer tilstedeværelse i Torghatten Trafikkselskap.

Rolf Eigil Bygdnes, som til daglig er leder i Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge, rykker opp som nestleder. Helt ny i styret er Jonny Berfjord.

Ny i styret

Jonny Berfjord er 57 år og utdannet sivilagronom fra NLH. Han har vært gründer og eier i Dønna Havfiske frem til januar 2020 og har i tillegg hatt en rekke styreverv i mange ulike fiskeriselskaper og i sentrale fiskeriorganisasjoner. Berfjord driver sitt eget investeringsselskap og er dessuten styreleder i Fiskebåt, som er Havfiskeflåten sin organisasjon.

Nestleder blir styreleder

Bjørn Krane er jurist og jobber til daglig i Advokathuset Helgeland. Der bistår han små og mellomstore bedrifter med næringsrelatert jus og har en rekke andre styreverv i tillegg til vervet i SpareBank 1 Helgeland.

Det nye styret valgt av Forstanderskapet i banken er:

Bjørn Andreas Krane (styreleder, Mo i Rana)
Rolf Eigil Bygdnes (nestleder, Tromsø)
Siw Moxness, (styremedlem, Lurøy)
Tone Helen Hauge, (Styremedlem, Mosjøen)
Marianne Terese Steinmo, (Styremedlem, Mo i Rana)
Jonny Berfjord, (Styremedlem, Dønna) Ansatterepresentanter: Geir Pedersen og Birgitte Lorentzen

[annonse]

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.