Ny person smittet i Mosjøen - ukjent smittekilde

Skrevet av Øyvind Rømo Smittevernlege ifbm covid-19
09.01.2021 15:00 - OPPDATERT 11.01.2021 07:18

Fredag kveld fikk vi beskjed om positivt svar hos en person med symptomer. Vi kjenner foreløpig ikke til hvor denne smitten kommer fra. Vedkommende har ikke vært utenfor Vefsn den senere tida slik at smitten må ha skjedd fra ukjent smittekilde lokalt. Vi har i dag testet nærkontakter med symptomer og får svar i løpet av ettermiddagen.

Vi har videre fått et inkonklusivt testresultat på ytterligere en person med symptomer. Det er tatt en ny prøve i dag som er negativ. Denne nye prøven vil i tillegg bli analysert i Bodø for endelig avklaring. Heller ikke denne personen har vært utenfor Vefsn, slik at evt. smittevei er ukjent.

Dette kommer da i tillegg til den personen som ble påvist smittet tidligere i uka, hvor smittekilden er sporet til en annen kommune. En av denne personens nærkontakter har også testet positivt. Begge har symptomer og er isolert.

Dette betyr at vi akkurat nå har 3 sikre positive og et uavklart tilfelle i Vefsn.

Pga denne situasjonen vil Koronasenteret holde åpent for vanlig testing i morgen, søndag 10. januar. Telefonen vil være betjent i tiden 09.30 - 11.30.  Tlf. nr 41413322

Øyvind Rømo
Smittevernlege ifbm covid-19

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.