Fotball engasjerer. Noen ser kampen på storskjerm, men stadig flere velger å følge fotballen via nettbrett eller mobil, viser tall fra Telenor. Foto: Martin Fjellanger.

Ny mobilrekord under fotball-EM

Aldri før har så mange vært på Telenors mobilnett som under søndagens EM-finale i fotball mellom England og Italia. Ferietid og hyttekontor har gjort nordmenn til storforbrukere av mobilnettet.

Det ble ny trafikkrekord i mobilnettet under EM-finalen søndag. Dette opplyser Telenor om i en pressemelding. Trafikken søndag kveld var 30 prosent over en normaldag i ferietiden og 12 prosent over tidligere rekord, som var påskeaften i år. 

NRK TV får en trafikktopp i mobilnettet som er fem ganger høyere enn en normaldag. NRK finalesending utgjorde 15 prosent av totaltrafikken i nettet søndag kveld.

– Det er bredbånd over mobilen som utgjør størsteparten av veksten. Vi ser også at trådløst bredbånd (Hjemmebredbånd over mobilnettet) har en topp under EM-finalen, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen om trafikktallene.

Han er ikke overrasket over veksten.

– Kundene våre ønsker å bruke mobil og nettbrett når de er på farten, det være seg i bil eller på hytta. Vi ser at ferietid og hyttekontor skaper stor vekst i trafikken.

Snart starter OL i Tokyo, og det er grunn til å tro at EM-rekorden da står for fall. Telenor er forberedt på en OL-måned med høyt trykk i mobilnettet.

– Vi har de siste årene utvidet kapasiteten i 4G-nettet til å håndtere slike trafikktopper, sier Amundsen.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.