Foto: Susanne Forsland

Ny kunstdatabase gir digital kunstopplevelse

Skrevet av Kristian Rødvand
20.09.2020 06:00

Nordland fylkeskommune har en stor kunstsamling som blant annet inneholder den godt kjente skulptursamlingen «Skulpturlandskap Nordland». Fylkeskommunens samling inneholder imidlertid mange flere kunstverk og omfatter all kunst som henger eller er plassert rundt på virksomheter driftet av fylkeskommunen, som tannklinikker, videregående skoler, fylkesbibliotekene og fylkeskommunens administrative kontorer.

–  Fylkeskommunens kunst skal tilgjengeliggjøres for fylkets befolkning i størst mulig grad, også for de som av ulike årsaker ikke har anledning til å gå å oppleve kunsten der den er, sier Kirsti Saxi, fylkesråd for kultur, klima og miljø.

– Arbeidet med å registrere vår kunstsamling er dessuten en av de tingene vi gjør i påvente av at vi forhåpentligvis får en avdeling av Nordnorsk kunstmuseum lagt til Nordland. Når dette blir en realitet vil det være naturlig at en slik institusjon profesjonelt ivaretar og formidler samlingen, sier Saxi.

Kunstverkene er til syvende og sist befolkningen i fylkets felleseie, og derfor er fylkeskommunen nå i gang med et prosjekt for å dokumentere kunsten i et online formidlings- og databasesystem ved navn Norsk Kunstdatabase (NKBD), som vil være tilgjengelig for publikum.

Her vil publikum kunne finne bilder og informasjon om kunstverkene, og i noen tilfeller detaljinformasjon om hvor man kan dra for å oppleve kunsten «in real life».

Databasen er under oppbygning og all kunsten fylkeskommunen eier er ikke lagt inn i databasen enda, men databasen vil vokse i årene som kommer.

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.