De neste ukene blir det ikke noen trening for blant andre Mosjøen HK. Foto: Kristian Rødvand
KORONA-PANDEMIEN

Korona-stopp også for idretten

Regjeringen anbefaler at all innendørsidrett utsettes i minst to uker. Strenge restriksjoner også for utendørs-idrett.


Regjeringen kom i kveld med nye innstramminger som følge av den negative smitteutviklingen i det norske samfunnet de siste ukene. Innstrammingene får også store konsekvenser for breddeidretten:

All innendørsidrett, med unntak av toppidretten, anbefales utsatt til etter 18. januar. I tillegg anbefales kun å gjennomføre trening og konkurranser utendørs hvor det kan opprettholdes en avstand på minimum én meter til andre utøvere.

Det betyr at ordinær kontaktidrett utendørs ikke bør gjennomføres i denne perioden – uansett alder.

– Dessverre har myndighetene sett en negativ utvikling i smittetallene i mange kommuner, og det er også en risiko for en ytterligere forverring de neste ukene. Dette er naturligvis trist og svært uheldig for innendørsidrettene, som nå må belage seg på en periode med nedstengning, sier idrettspresident Berit Kjøll.

– Nå handler det virkelig om å brette opp ermene igjen, hvor vi alle bidrar til å overholde smittevernsreglene. Jo flinkere vi sammen er for å følge de nasjonale rådene, jo raskere vil smittepresset avta, og jo raskere vil vi komme tilbake med ordinær trening og konkurranseaktivitet, understreker Kjøll. 

Toppidretten har et særskilt unntak fra Covid 19- forskriften og vil fortsatt kunne gjennomføres som normalt.

– Vi er glade for at våre toppidrettsutøvere fortsatt kan utøve både trening og konkurranser. Dette er viktig for våre fremste utøvere som har idretten som sitt levebrød. Samtidig er det viktig at vi opprettholder vår konstruktive og gode dialog med myndighetene slik at de nye stimuleringsordningene som trer i kraft fra nyttår også hensyntar de betydelige innstrammingene regjeringen nå har innført og som kan få store konsekvenser for mange arrangører i idretten, sier Kjøll, som oppfordrer alle i idretten til å ta godt vare på hverandre i denne situasjonen.

– Ta en telefon til en lagkamerat eller til en frivillig i klubben din. Det gode samholdet i idretten er viktigere enn noen gang, sier Kjøll.

----------

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.