Salmonellautbruddet i flere fylker knyttes til et parti storfekjøtt importert fra Tyskland. En rekke produkter av karbonade- og kjøttdeig trekkes tilbake. Foto: NorgesGruppen / NTB

NorgesGruppen tilbakekaller flere varer fra markedet etter Salmonellautbrudd

Salmonellautbrudd knyttes til tysk storfekjøtt.

Det pågående salmonellautbruddet knyttes til et parti storfekjøtt importert fra Tyskland, opplyser Mattilsynet.

Identisk bakterie som har gjort folk syke, er funnet i partiet. 

- Flere av personene som har blitt syke, har oppgitt å ha smakt på rå karbonadedeig, som sannsynligvis er produsert av råvare fra dette partiet, sier Karina Kaupang, direktør for avdeling mat i Mattilsynet, i en pressemelding. 

– Mattilsynet jobber med involverte virksomheter for å finne ut om også andre produkter skal kalles tilbake. Noe av partiet har blitt solgt til andre virksomheter og vi jobber fortsatt med å spore dette, sier Kaupang. 

NorgesGruppen tilbakekaller kjøttdeig, karbonadedeig og burgere merket med enkelte holdbarhetsdatoer. Produktene er produsert av Norfersk. 

Alle er utgått på dato, men forbrukere kan fortsatt ha disse hjemme i fryseren. Forbrukere oppfordres til å kaste eller levere produktene tilbake til butikken. 

 – Mattilsynet har informert oss om at det pågående salmonellautbruddet kan kobles til importert kjøttråstoff fra en av våre norske leverandører. Vi kaller derfor tilbake all kjøttdeig, karbonadedeig og burgere som kan inneholde råstoff fra dette partiet, heer det i en pressemelding fra NorgsGruppen. 

Tilbakekallingen gjelder følgende produkter og holdbarhetsdatoer: 

Folkets kjøttdeig,mager kjøttdeig, karbonadedeig, hamburger og baconburger. Holdbarhetsdato: 09.02.2021 

[annonse]
Folkets karbonadedeig. Holdbarhetsdato: 07.02.2021 

MENY kjøttdeig, karbonadedeig, hamburger, baconburger og Angusburger. Holdbarhetsdato: 09.02.2021 

SPAR kjøttdeig, karbonadedeig, hamburger og baconburger. Holdbarhetsdato: 09.02.2021 

KIWI Billig middag kjøttdeig. Holdbarhetsdato: 09.02.2021
Alle berørte produkter er utgått på dato og finnes ikke lenger i butikk, men forbrukere kan likevel ha disse hjemme i fryseren.   

NB! Alle burgere er produsert med norsk råvare, men omfattes fordi de kan være produsert på samme linje som det importerte råstoffet. 

Forbrukere som kan ha produkter liggende hjemme bes om å kaste produktet eller returnere det til butikken det er kjøpt i for refusjon. 

NorgesGruppen vil i samråd med Mattilsynet og FHI følge opp berørte kunder som har vært syke og ønsker kontakt med oss. 

Forbrukere som er engstelige for om de kan ha blitt smittet etter å ha spist noen av de berørte produktene bes kontakte lege for råd og oppfølging. 

– Vi understreker at god kjøkkenhygiene og riktig varmebehandling vil gjøre at man unngår å bli syk av å ha spist de aktuelle produktene, skriver NorgesGruppen. 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.