Nordlending brøt isolasjonsbestemmelsene – fikk 20 000 kroner i bot

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
16.04.2020 13:23 - OPPDATERT 16.04.2020 17:01

En person som var i isolasjon skal ha forlatt sin egen bolig og blant annet oppholdt seg i bil sammen med en annen.

Politiet i Nordland har bøtelagt en person for brudd på smittevernloven og covid-19-forskriften. Boten er pålydende 20.000 kroner. Vedkommende skal ha overtrådt bestemmelsen om at personer som er bekreftet smittet av viruset skal oppholde seg i isolert. Perioden for isolering skal være i samsvar med Helsedirektoratets anbefalinger, skriver Nordland politidistrikt i en pressemelding.

Vedkommende som er bøtelagt har forlatt sin egen bolig og blant annet oppholdt seg i bil sammen med en annen person under isolasjonstiden. Vedkommende har ikke erkjent forholdet i avhør og har foreløpig ikke vedtatt forelegget. Dersom forelegget ikke blir vedtatt vil det bli oversendt tingretten for behandling.

Politiet håper å unngå flere tilfelle hvor personer bryter isolasjonsbestemmelsene. Det som for den enkelte kan virke ufarlig, vil ved smitteoverføring gi samfunnsmessige negative konsekvenser som er svært uheldige og man skaper potensiell fare for sårbare personer.

----------

LES OGSÅ:

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.