Illustrasjonsfoto. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Nordland scorer lavest på arbeidsledighet

Vefsn ligger på 0,6 prosent.

Ved utgangen av juli er det 1.460 helt ledige arbeidssøkere i Nordland. Dette utgjør 1,2 prosent av arbeidsstyrken, som er lavest i landet. Trøndelag og Innlandet ligger henholdsvis på 1,2 og 1,3 prosent ledighet.

Det melder NAV i ei pressemelding. 

– Det er normalt med en økning i antall helt ledige i sommermåneden juli, sier fungerende avdelingsdirektør ved NAV Nordland Rune Ringdal.

– I år har denne økningen vært svakere enn før pandemien, i tillegg har Nordland en svært lav ledighet gjennom sommeren. NAV vil derfor fortsatt oppfordre arbeidsgivere til å tenke nytt i forbindelse med rekruttering. Det finnes fortsatt personer utenfor arbeidsmarkedet i Nordland som med relativt enkle grep kan gjøre en innsats i arbeidslivet dersom de blir gitt en mulighet. 

Antall delvis ledige arbeidssøkere og arbeidssøkere på tiltak er redusert fra juni til juli og det er nå totalt 2549 registrerte arbeidssøkere i Nordland. Dette utgjør 2,1 prosent av arbeidsstyrken. 

Antall permitterte arbeidssøkere er redusert med omtrent 139 fra juni til juli. Det er nå 253 permitterte arbeidssøkere i Nordland, en andel på 0,2 prosent av arbeidsstyrken. 

Hele 12 av fylkets kommuner har under 1,0 prosent helt ledige av arbeidsstyrken. Lavest ledighet er det i Vevelstad og Grane kommune, mens Værøy har fylkets høyeste ledighet. I de større bykommunene har Bodø en ledighet på 1,1 prosent, Rana 0,9 prosent, Narvik 1,1 prosent og Vefsn 0,6 prosent. 

–––––––––––––––––––

 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.