Ikke alle har tid til ferie med barna sine, og det ønsker Røde Kors i Nordland å gjøre noe med. Illustrasjonsfoto: Josh Willink

Nordland Røde Kors tilbyr gratis ferie for barnefamilier med lav inntekt

Høstferien nærmer seg og de aller fleste av oss gleder seg nå til å ta en velfortjent ferie sammen med familie og venner, men dette gjelder ikke alle.

Mange barn og unge har ikke en ferie og glede seg til, da ca. 115 000 barn vokser opp i lavinntektsfamilier. Dette utgjør ca. 11,7 % av alle barn i Norge. Nesten 4000 av disse barna hører til i Nordland, skriver Nordland Røde Kors i et informasjonsskriv.

Røde Kors tilbyr derfor Ferie for alle – et gratis ferietilbud til barn og barnefamilier med vedvarende lav inntekt. Høsten 2022 planlegger våre lokalforeninger i Nordland Røde Kors 4 spennende ferieopphold i Nordland for de som trenger det aller mest. Ferie for alle oppholdene drives av frivillige, og er en aktiv ferie for hele familien.

Ferie for alle er et inkluderende tiltak som legger til rette for mestringsopplevelser, styrke familie- og vennskapsbånd, samt skape gode ferieminner som varer livet ut. Gjennom ferietilbudet til Røde Kors får familien mulighet til å bygge nettverk og delta i lek og aktiviteter.

Målgruppen for Ferie for alle oppholdene er familier som har hatt vedvarende lav inntekt og har minst ett barn i alderen 6-13 år. For å melde deg på må du henvende deg til ditt NAV-kontor, skolehelsetjenesten, barnevernstjenesten, sosialtjenesten eller andre offentlige instanser, som vil hjelpe deg videre og sende inn selve søknaden på vegne av deg og familien.

– Kjenner du noen som burde søke? Da håper vi du deler informasjon om tilbudet videre så vi når ut til de som trenger det mest, skriver Rådgiver i Nordland Røde Kors, Christel Meyer.

Informasjon om påmelding finner du på www.rodekors.no. Har du noen spørsmål eller noe du lurer på, ta kontakt med Christel Meyer, koordinator for Ferie for alle i Nordland Røde Kors på epost [email protected]

Tildelingsprosessen starter 16. september og søknadsportalen er åpen så lenge det er ledige plasser på årets opphold.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.