Kristoffer Einvik Andersen i Nordland FpU. Foto: Hedda Hiller

– Nordland fylkesting neglisjerer ungdommen i Nordland på det groveste!

Under fylkestinget 5. desember valgte fylkestinget å legge ned følgende videregående linjer i Nordland: Klima, miljø og energi (Fauske), Musikk (Narvik), Blomsterdekoratør (Saltdal), Byggteknikk (Sortland) og design og tekstil (Bodø). Dette mener Nordland FpU er flaut. Fylkespolitikere har mange viktige oppgaver, en av disse er å sørge for et godt utdanningstilbud for elevene. Fylkestinget har strøket på denne oppgaven.

Samtidig ønsker flere av politikerne som stemte for og sørget for et flertall til nedleggelse å sose bort cirka 315 millioner kroner på å bygge nytt fylkeshus. Det ønsker også å bruke svimlende 63 millioner kroner på å gjøre Bodø til Europas kulturhovedstad, dette er totalt bortkastet penger og ikke minst en sur sum å betale på bekostning av ungdommen i Nordland!

Fylkespolitikerne fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Kristelig folkeparti og Sosialistisk venstreparti mener visst nok at elevene står mye lengre ned på prioriteringslisten enn for eksempel nye kontorer til seg selv og en helt unødvendig ny tittel på fylkeshovedstaden Bodø.

Denne måten å prioritere på er en grov neglisjering av, ikke bare elevene i de berørte kommunene, men også alle elevene i Nordland Fylke. Dette betyr mindre valgfrihet for elevene, og lengre skolevei for ungdom flest.

Nordland FpU er stolte over at våre fylkespolitikere i Nordland FrP, samt Høyre, Rødt, Venstre og Miljøpartiet de grønne sa nei til disse kuttene. Samtidig mener vi det er synd at de resterende mener elevene ikke er blant det viktigste vi har.

Så om du hadde et ønske om å bli elev ved Klima, miljø og energi på Fauske, musikk i Narvik, Blomsterdekoratør i Saltdal, Byggteknikk på Sortland, eller design og tekstil i Bodø. Så må vi bare beklage, det ble nettopp ganske mye vanskeligere.

Vi håper partiene som bidro til flertall for dette har dårlig samvittighet, det er i hvert fall ingen hemmelighet at de burde ha det!

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.