Linda Helen Haukland topper lista ved fylkestingvalget.

Nominasjon i Nordland KrF - Bare en kandidat fra Vefsn

Nordland KrF landet lørdag sin nominasjon til fylkestingsvalget neste år.


Nåværende fylkesråd for plan og næring, Linda Helen Haukland (51), topper lista med leder for Nordland KrF, Dagfinn Arntsen (61) fra Værøy og Birgitte Konow (21) fra Nesna på andre og tredjeplass.

– Vi er klare for valgkamp og gleder oss til å løfte fram Kristelig Folkepartis politikk med menneskeverdet og familien i sentrum, sier Haukland.

Førstekandidat Linda Helen Haukland ble enstemmig valgt under Nordland KrFs nominasjonsmøte lørdag. Hun har siden februar 2020 vært fylkesråd for plan og næring i Nordland fylkeskommune for partiet. Som fylkesråd har hun hatt et spesielt fokus på styrke de minste kommunene og å sikre en god utvikling i hovednæringene i fylket; kraftforedlende industri, opplevelsesbasert reiseliv og sjømatnæringen.

–  Kristelig folkepartis politikk er mer aktuell enn noensinne fordi vi bygger på de kristne verdiene. Vi går til valg på å styrke barnefamiliene og å sørge for at de eldre får en verdig alderdom. Arbeidet for ung inkludering blant de rundt syv tusen unge voksne i Nordland som i dag verken er i opplæring, utdanning eller i jobb, er også en kjernesak for oss. Å satse på denne gruppen er viktig for Kristelig folkeparti fordi vi ikke har en eneste nordlending å miste, sier Haukland.

Andrekandidat Dagfinn Arntsen har bred politisk erfaring blant annet som ordfører i Værøy kommune og som gruppeleder i Nordland fylkesting for KrF. Han løfter fram Kristelig folkeparti som en viktig stemme i den tiden vi lever i.

–  Våre unge har opplevd både terrorangrep, pandemi og krig på europeisk jord. De trenger politikere som tenker både med hodet og med hjertet slik at de beste løsningene kommer på plass. Spesielt er vi opptatt av å motvirke den barnefattigdommen vi nå er vitne til, blant annet med høyere barnetrygd og fritidskortet hvor barn og unge får tilgang til fritidstilbud som ellers koster for mye for enkelte.

Birgitte Konow ble i september gjenvalgt som sentralstyremedlem i KrFU og har markert seg som en sterk forkjemper for internasjonal rettferdighet. I oktober ble hun valgt inn i presidiet (styret) til Ungdommens nordiske råd (UNR) der Konow sitter som representant for kristendemokratisk ungdom i Norden (KDUN). Gjennom dette sitter hun også i Nordisk råds utvalg "Et bærekraftig Norden". Konow var også en tydelig stemme i kampen for Campus Nesna og har tatt til orde for en sterkere satsing knyttet til døve og hørselshemmedes rettigheter.

–  Vi må sikre rettighetene til brukere av tegnspråk og andre minoritetsspråk. KrFU og KrF vil innføre tegnspråk som valgfag i ungdoms- og videregående skoler siden alle kan lære seg tegnspråk, men ikke alle kan være med i det hørende språket, sier hun.

Nominasjonsliste Nordland KrF 

1.            Linda Helen Haukland, 51, TVERLANDET
2.            Dagfinn Kristian Arntsen, 61, VÆRØY
3.            Birgitte Konow, 21, NESNA
4.            Boy-Arne Buyle, 50, NARVIK
5.            Maja Krogtoft Klevstad, 24, BØSTAD
6.            Einar Sørlid Bondevik, 52, MO I RANA
7.            Bente Haukås, 47, BODØ
8.            Rolf Hjulstad, 43, MOSJØEN
9.            Anne Linn Nygård, 46, ALSVÅG                
10.         Edel-Marie Haukland, 25, TVERLANDET
11.         Helge Hamre, 63, SØMNA
12.         Jens Bertel Kyed, 51, VALNESFJORD
13.         Terje Hermod Wiik, 69, LEKNES
14.         Jill Chanett Arntsen, 47, VÆRØY
15.          Audun Torsteinsen, 56, BODØ
16.          Tone Hammersmark Olsen, 66, SELSØYVIK
17.         Egil Hitland, 67, SORTLAND
18.         Kaja Eriksen Aardal, 31, ROGNAN
19.         Elisabeth Dreyer, 57, SALTSTRAUMEN
20.         Line Jæger Hansen, 47, ENGAVÅGEN
21.         Karl Levi Klevstad, 27, NARVIK
22.         Monica Kleffelgård Hartviksen, 47, GRAVDAL
23.         Erwin Karsten Langejan, 53, BODØ
24.          Torbjørg Nordås, 66, LURØY
25.         Helge Haug, 70, BALLSTAD
26.         Grete Jarlesdatter Vangstad, 49, BODØ
27.         Kjell Krüger, 67, ROGNAN
28.         Anne Sofie Urke, 65, MO I RANA
29.         Britt Helene Skau-Nilsen, 56, EVENES
30.         Eivind Olav Nicolaysen, 67, MO I RANA
31.          Anne Varhaug Nordkil, 53, BODØ
32.         Gitte Hansen, 44, BODØ
33.         Marianne Kristiansdatter Finstad, 54, LEKNES
34.         Astrid Sofie Nordkil, 20, BODØ
35.         Randi Myrvang Næss, 71, HALSA

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.