Nedjustert farevarsel for Helgeland

Skrevet av Roger Marthinsen
15.02.2019 15:22 - OPPDATERT 16.02.2019 07:45

De verste vindkastene skal treffe fra Salten og nordover.

I går sendte Meteorologisk institutt ut farevarsel for hele Nordland, med varsel om at vindkast med orkan styrke og bølger opp til 14 meters høyde kan treffe Nordlandskysten lørdag.

I dag har man nedskalert farevarselet for Helgeland.

– Oransje farevarsel for svært kraftige vindkast gjelder nå kun de nordlige delene av Nordland. På Helgeland er varselet nedjustert til gult nivå, melder Meteorologisk institutt.

Det er når det gjelder vind at farevarselet er nedjustert for søndre Nordland. Når det gjelder kjøreforhold er det sendt ut farevarsel om vanskelig kjøreforhold lørdag, for hele Nord-Norge.

Varselet for Rana og kysten av Nord-Helgeland lørdag forteller at det likevel kan bli en frisk dag, med stiv kuling og mye regn. I Rødøy kan det komme opp i liten storm i morgen, lørdag

Farevarselet for Salten og nordover er imidlertid opprettholdt, og i Bodø har man satt kriseledelsen i Bodø kommune i beredskap. Kommunen har i dag bedt entreprenører om å sikre løse gjenstander, stillaser og sikringsgjerder rundt byggeplasser. Videre så har man bedt innbyggerne om å holde seg unna strandsoner, kaier, moloer og bruer det neste døgnet.

Bodø kommune har også besluttet å stenge moloen i sentrum, som er et populært utfartssted i Bodø også når det er skikkelig uvær, deler av morgendagen.

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.