Nærmere 90 personer klare for å hjelpe helsevesenet i Vefsn

Skrevet av Kristian Rødvand
25.03.2020 15:59 - OPPDATERT 26.03.2020 06:01

KORONA-TILTAKENE: Mange vil hjelpe med helse

Nesten 90 personer kan trå til for å hjelpe helsevesenet i Vefsn dersom koronasituasjonen skulle gjøre det nødvendig.

– Dette er flere enn forventet og svært gledelig, sier kommunalsjef John-Arvid Heggen i en pressemelding i dag.

Sammen med lederne innenfor helse og omsorg i kommunen har han bedt om hjelp til å kartlegge hvem som kunne tenke seg å trø til.

– Bakgrunnen er et scenario der vi må øke helse- og omsorgskapasiteten for å kunne ta imot et stort antall syke. Det kan føre til at får knapphet på personell med helsefaglig kompetanse som på kort varsel kan tiltre vikariater og midlertidige stillinger, sier han.

–Hittil har 66 personer meldt seg interessert i arbeid via kommunens hjemmeside. I tillegg har vi fått en liste med 21 navn fra Nav.

 

Trenger flere

Det store antallet interesserte tilsier at kommunen trenger noe tid til å gå gjennom registreringene.

– I første omgang vil vi sende ut bekreftelser på mottatt registrering. Deretter vil vi kontakte personell som er aktuell for arbeid og om nødvendig gjennomføre opplæring på relevante arbeidsoppgaver

Det kan fortsatt være behov for flere, og registreringen vil fortsatt være åpen.

 

215 testet

I Vefsn var det onsdag ettermiddag testet 215 personer i regi av kommunehelsetjenesten i Vefsn. Så langt er det mottatt 205 svar og ingen har fått påvist koronasmitte.

Nasjonale tiltak om hygiene og samvær opprettholdes og skjerpes noe i forbindelse med samvær og kontakt mellom mennesker.

 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.