Sykehusdirektør Hulda Gunnlaugsdottir gleder seg over søkertallene til VIDs desentraliserte sykepleieutdanning på Helgeland. Foto: Ann Kristin Kjærnl Foto: Ann Kristin Kjærnli

Nærmere 600 søkere til ny sykepleieutdanning på Helgeland

Skrevet av Roger Marthinsen
23.04.2021 11:48

Nærmere 200 søkere som har den nye desentraliserte utdanningen i sykepleie som sitt førstevalg, konkurrerer om 30 studieplasser.

VID har truffet en nerve med nyoppstartet, desentralisert utdanning i sykepleie på Helgeland. VID har 581 søknader til sykepleiestudiet på Helgeland. Antall førsteprioritetssøkere er 194.

Med 30 studieplasser er det 6,5 søkere per studieplass som har VID som sitt førstevalg. Flesteparten av søkerne er fra Nordland, og 50 prosnet av søkerne er mellom 20 og 30 år, melder VID på sin nettside. 

– Vi er svært fornøyd med søkertall og gleder oss stort til å ta i mot studentene i august. Vi tror det er den faglige profil som utdanningen vår har med fokus på å utdanne distrikssykepleieren med god kompetanse innen velferdsteknologi som er en av årsakene til så mange søkere. I tillegg har det gode og nære samarbeidet med regionen der vi kan garantere praksis i egen eller nabokommune gjennom store deler av studiet vært trukket fram av mange av de som har kontaktet oss, sier prodekan ved Fakultet for Helsefag ved VID Bergen, Anita Lyssand.  

Studiet består av 3-5 dagers samlinger i Sandnessjøen i tillegg til 2 faste studiedager pr uke. 

Utdanningen er resultat av et samarbeidsprosjekt mellom VID, kommunene på Helgeland og Helgelandssykehuset. Årets kull er finansiert gjennom DIKU-midler og VIDs ambisjon er fast opptak annethvert år framover. 

Administrerende direktør ved Helgelandssykehuset, Hulda Gunnlaugsdottir, er meget fornøyd med søkertallene.  

– Dette viser at det er både behov og marked for å drive desentralisert sykepleierutdanning i vår region. Det er veldig gledelig at interessen er så stor for denne utdanningen både lokalt og nasjonalt, sier adm. dir. Hulda Gunnlaugsdottir i en artikkel på Helgelandssykehusets nettside. 

Direktøren sier videre at man er veldig stolte over at å ha lyktes med prosjektsamarbeidet som har ført frem til etableringen av det desentraliserte tilbudet. 

– Dette samarbeidet viser at det er mulig for et lite lokalsykehus og kommuner i distriktet å realisere satsinger som styrker regionen og tjenestene, i tett samarbeid med utdanningssektoren. Jeg håper det gir inspirasjon til nye samarbeid innen utdanning i helsetjenesten på Helgeland fremover, sier Gunnlaugsdottir. 

[annonse]
 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.