Foto: Shutterstock

Nærmer seg 3000 korona-tilfeller i Västerbotten

Skrevet av Roger Marthinsen
16.11.2020 17:19

Korona-smitten fortsetter å spre seg. Svenske myndigheter strammer til med strengere tiltak i hele landet.

Økningen av bekreftede covid-19-tilfeller fortsetter i Västerbotten. I løpet av helgen er det meldt om 231 nye korona-tilfeller, og det totale antallet smittede er nå 2.840 personer. 

33 personer i Västerbotten har mistet livet etter å ha blitt korona-syke, mens 17 personer, hvorav to på intensivavdeling, i øyeblikket er innlagt på sykehus, melder avisen Västerbotten-Kuriren

Smitten har vært størst i de store by-kommunene Umeå og Skellefteå, men de siste ukene har det vært en kraftig smitteøkning også i Lycksele og ikke minst Storuman. 

I Norrbotten testet 609 personer positivt for covid-19 i forrige uke. Dette utgjør ti prosent av de som ble testet i uke 46. Totalt 3.480 personer i Norrbotten har testet positivt siden pandemiens utbrudd. 22 personer er innlagt på sykehus, tre av disse på intensivavdeling. Totalt 94 personer i Norrbotten med bekreftet covid-19, er døde.

Det er ikke bare i nord smitten øker. Smittesituasjonen betegnes dramatisk for hele Sverige, og i dag ble det innført både skjerpede smittevernråd, og også forbud på enkelte områder. Anbefalingene er ikke ulike de vi har i Norge; man bes om å avstå fra unødvendige reiser, unngå offentlige innendørsmiljøer, begrense fysisk kontakt til personer i egen husholdning, samt unngå møter, konserter og andre forestillinger.

I tillegg går man nå fra anbefalinger til forbud på noen områder. Regjeringen vil blant annet ha gjennomslag for å begrense sammenkomster på offentlig sted til åtte personer, samt innføre skjenkestopp klokken 22. 

De nye retningslinjene i Sverige vil gjelde fra 24. november. 

---------------

 

[annonse]

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.