"Når urett er på ferde, må noen reise seg og si fra. Da får det gå på bekostning av noen skarve arbeidsplasser."

Skrevet av Lars Eriko
05.06.2020 14:05 - OPPDATERT 05.06.2020 17:02

KAMPEN MOT VINDKRAFTUTBYGGINGEN: Jeg blir stolt og varm i hjertet av å høre rapporter fra mitt hjemsted Mosjøen - der folket har reist seg, kommet sammen fra hele helgeland (og lengre unna), byfolk sammen med urbefolkning, for å delta i uretten som skjer.

Øyfjellet - kjempen som ruver over byen, landemerket, vår identitet - er tiltenkt som Norges største vindparkanlegg. Et område like stort som Oslo skal ofres for en utdatert, ineffektiv og kortsiktig teknologi. Over 70 vindmøller x 180 meters høyde som sannsynligvis må rives om få tiår.

Det blir sagt av enkelte at "aksjonistene burde skamme seg, som hindrer arbeidsfolk i å komme seg på jobb". Virkelig?? Dette er natur mot industri. Mennesker er en del av natur, og "arbeidsfolk" i dette tilfellet er menn og kvinner - som deg og meg - med en uniform på - som skal tjenestegjøre for en tredjepart med økonomisk vinning som formål.

Uten klær er vi alle like, og jeg ber alle som gjemmer seg bak en uniform, en maske, eller en rolle - og pliktene dette medfører, om å se seg nøye og lenge i speilet.

I følge organisasjonen MOTVIND vil alle eksisterende vindparker, og alle planlagte vindparker i Norge - levere tilsvarende 2 promille (!!) av tysklands totale energibehov. Vi vil enkelt utvinne lik mengde energi, ved å modernisere all vannkraft i Norge. Så please ikke dra miljøkortet.

Det har blitt kjempet nok mange kriger i løpet av menneskets historie av onde, kyniske "ledere" - der soldater har gjemt seg bak uniformen og unnskyldt seg med at "jeg fulgte bare ordrene". Rettferdiggjør dette drap? Overgrep? Inngrep som påvirker alle i et lokalsamfunn? Nei, og dette er i prinsippet samme sak.

Jeg sier det igjen - dette er industri mot natur.

Dette er fellesskapet, mot noen få mennesker som skal sko seg på andres tap. Når urett er på ferde, må noen reise seg og si fra. Da får det gå på bekostning av noen skarve arbeidsplasser - vi bor i Norge, og det er forholdsvis lett å finne seg ny jobb. Natur, friluftsliv, sjelero har ingen prislapp.

Om målet er penger, tidsfordriv, aksjer, gevinst - ta dere heller et slag monopol - og husk at i livet gjelder det samme som når spillet er over - alt skal tilbake i esken.

[annonse]
Tenk dere godt om før dere velger side i denne kampen, vi skal se fremtidens generasjoner inn i øya med integriteten i behold.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.