– Nå må Nord-Norge verne seg selv

Skrevet av Kristian Rødvand
24.03.2020 18:27

Ordfører i Båtsfjord Ronald Wærnes tar til ordet for strengere tiltak. Vil ha militær kontrollpost ved Nordnorgesporten.

I et intervju med Jitze Jonathan Buitink i Radio Nordnorge tar ordfører i Båtsfjord Ronald Wærnes til ordet for strengere tiltak her nord for å stoppe koronasmitten. Han vil ha militær veikontrollpost ved Nordnorgesporten.

– Nå må Nord-Norge verne seg selv, sier Værnes.

– Etter at Justisminister Monica Mæland umyndiggjorde samtlige smittevernleger i hele Norge i går, tenkte jeg å avvente med denne før møtet med Fylkesmannen i dag. Det eneste man i dag oppfordrer til, er mer saklighet i argumentasjonen, og at man ikke trenger å bruke karakteristikker. Jeg tar hintet, men når stormen ikke løyer, må man bruke utestemme.

Han sier videre at situasjonen vi nå nærmer oss dessverre ikke er overraskende.

– Skremmende er et begrep som er milevis unna sannheten. Jeg bryr meg ikke lenger om ministerens mangel på forståelse og innsikt, det er rett og slett ikke mer å hente. Men det jeg bryr meg om, er den lille gutten og jenta som kanskje har en skjult immunsviktsykdom, samt alle andre i befolkningen som er i risikogrupper. Jeg registrerer at helseministeren i går var ute og mer enn antydet at utviklingen går rett vei, og at det kan se ut til at de “strenge tiltakene” har virket. Han skjønner rett og slett ikke at det er bare havet som har trukket seg tilbake, og at stormfloa er på tur.

–Er krigen på tur, er det en dårlig strategi å gi opp før den har startet. Hvorfor skal en fiende som vil ende opp med å ta livet av hundretusener verden rundt, vise nåde og barmhjertighet overfor akkurat oss nordmenn? spør Wærnes.

Wærnes lanserer sine egne forslag som han mener det bør legges planer for å få gjennomført umiddelbart.

– De kan virke ekstreme, men er slettes ikke det. Dette er enkelt å få til hvis viljen er der og vil ikke koste særlig med penger. Men en uunngåelig tragedie vil ikke bli verre enn nødvendig. Og det vakre er jo at dersom det viser seg at helseministeren, justisministeren, og resten av den handlingslammede gjengen på Stortinget har rett, og jeg tar feil, trenger man ikke å iverksette dette.

 

Dette er Værnes sine forslag:

  1.  Sett opp en militær veikontrollpost på egnet sted sør i Nordland. Denne hindrer ikke trafikken, men kontrollerer den, og returnerer resolutt de som ikke skal passere. Jeg bryr meg ikke lenger om ministerens mangel på forståelse og innsikt, det er rett og slett ikke mer å hente.
  2. Forbered en luftbro med alt av fasiliteter som er nødvendig for pasienttransport. Fra Gardermoen og opp til Bodø og Tromsø. Flyplassen står der, og fly og piloter er det i alle fall ikke mangel på.
Det kan virke som om Wærnes har folket i ryggen.

– Jeg får mange tilbakemeldinger fra hele landsdelen fra folk som synes dette er rett og som vil bidra, sier Jitse Jonathan Buitink.

– Mange tar det som en provokasjon at det er Mæland som snakker

Selv er han også meget positiv.

– Vår jobb er å skape et medium hvor nordnorske politikere får uttale seg. Tiltak som forener nordnorske interesser elsker jeg, sier han.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.