Máhtte Ánte J. Sara vant joikefinalen i Sámi Grand Prix 2021. Foto: Sámi Musihkafestivála

Nå har du mulighet til å melde deg på tidenes største utgave av musikkfestivalen

Sammen med NRK skal Samisk Musikkfestival arrangere tidenes største utgave av Sámi Grand Prix i 2022, og nå søker de deltakere.


Tidligere har Samisk Musikkfestival arrangert Sámi Grand Prix alene. I 2022 blir NRK med på laget, og den 32. utgaven av konkurransen vil bli direktesendt på hovedkanalen NRK1. Det blir kanalens største satsning på samisk musikk gjennom tidende, skriver NRK i en pressemelding. 

 – Med NRK med på laget vil Sámi Grand Prix få et stort og fantastisk show. At konkurransen vil nå ut til så mange tror jeg kan være med på å løfte samiske artister opp og frem, og gi dem nye muligheter, sier Elle Mari Dunfjell Oskal, produsenten for Samisk Musikkfestival.

Sámi Grand Prix (SGP) er den viktigste sang- og joikekonkurransen i Sápmi. Den har blitt arrangert tradisjonelt hvert år siden 1990, med et naturlig unntak i koronaåret 2020.

Samisk festhøytid

Påsken har alltid vært en samisk festhøytid. I denne perioden samles både venner og familie til konfirmasjon, bryllup og andre festligheter. Nå skal også den øvrige befolkningen få ta del i påsketradisjonen. Målet er å skape et stort show og et utstillingsvindu for samiske artister.

– Samiske komponister og musikere spiller en viktig rolle i musikklivet i Norge. Folk har i stadig større grad kjennskap til og omfavnet forskjellige samiske musikkuttrykk, og flere samiske artister har blitt store profiler. Med dette som bakteppe, tror vi at seere i hele Norge vil sette stor pris på å ta del i Sámi Grand Prix, sier Arne Helsingen, mediesjef i NRK. 

– Sammen med Samisk Musikkfestival ønsker vi å forme og løfte frem Sámi Grand Prix til et slikt nivå at det skal underholde bredt, sier Carl-Gøran Larsson, programredaktør i NRK Sápmi.

Slik melder du deg på

Nå søkes det etter låtskrivere og artister, og både etablerte artister og fremtidige stjerner kan melde seg på.

Konkurransen sendes på NRK1 påskeaften lørdag 16. april. Sendingen vil også være tilgjengelig i NRK TV og på NRK Sámi Radio. 

Seerne og lytterne skal sammen med en ekspertjury finne deres favorittbidrag under direktesendingen. Det kåres en vinner innen kategoriene joik og sang. (Forts.)

Har du lyst til å delta? Her finner du mer info.

Påmeldingsfrist: Tirsdag 30. november 2021.

**

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.