E-sport med FIFA blir en del av årets Haaland cup.

Nå kan du bli cup-mester i FIFA!

Skrevet av Roger Marthinsen
18.10.2019 17:00 - OPPDATERT 19.10.2019 09:03

Lag fra Vefsn har de siste årene feid motstanderne av banen i volleyball, i Haaland cup. Nå lanseres tre nye idretter, deriblant FIFA!!

Når Haaland cup kjører i gang sitt 30. årsjubileum i Mo i Rana om to uker, blir det med ikke mindre enn tre nye grener på menyen. Forleden ble det klart at skyting og håndball er nye idretter på programmet. Nå kommer også en tredje nykommer på banen: E-sport.  

– Nå går det unna i svingene. Vi har bestemt at det også blir e-sport, FIFA, under årets Haaland cup, sier turneringsleder Jørgen Svarthoel.

FIFA-turneringen skal gjennomføres på Meyergården, under forutsetning av at tilstrekkelig mange deltakere melder seg på.

– Det vil bli puljeoppsett ala vanlig fotballturnering med rundt fem i hver pulje. Deretter følger sluttspill, og stor finale til slutt. Så her er det mulighet for både unge, og gamle avdanka fotballspellere til å melde seg på, sier Jørgen Svarthoel.

Påmeldingen til e-sport-delen av turneringen ble åpnet i ettermiddag. Arrangøren har satt 20 deltakere som et minimum for å gjennomføre FIFA-turneringen. 

Sabla Go Mix fra Mosjøen gikk til topps i Haaland Cups volleyball for tredje år på rad. Foto: Roger Marthinsen

Jubileumsutgaven av Haaland cup går av stabelen på Mo 1.-3. november, og vil bestå av hele ti idretter, hvorav altså tre helt nye i Haaland cup-sammenheng; FIFA (e-sport), skyting og håndball. I tillegg til disse tre grenene blir det volleyball, bowling, innebandy, turmarsj, tennis, golf og fotball. 

I volleyball har forøvrig laget Sabla Go Mix fra Mosjøen vært utilnærmelige i Haaland cup, tre år på rad. I skrivende stund er ikke dette laget blant de ni lagene som er påmeldt til årets volleyball-del av turneringen.

-----

[annonse]
Les også:

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.