Foto: Helgelandssykehuset

Nå kan du betale med Vipps på sykehuset

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
23.09.2020 19:46

– Helgelandsykehuset er oss bekjent først i Norge til å tilby denne betalingsformen til sykehuspasienter.

Helgelandssykehuset tilbyr nå betaling med Vipps til sine pasienter.

– Helseforetaket er – oss bekjent – først i Norge til å tilby denne betalingsformen til sykehuspasienter. Om kort tid følger Universitetssykehuset Nord-Norge og Finnmarkssykehuset etter, skriver Helse Nord på sine hjemmesider.

Tilbudet startet opp 22. september. Papirfaktura som sendes per post er i ferd med å fases ut, til fordel for enklere betalingsformer, opplyser sykehuset.

I 2018 innførte Helse Nord innsjekksautomater ved Finnmarkssykehuset, Universitetssykehuset Nord-Norge og Helgelandssykehuset. Dette bidro til at pasienter etter endt time kunne velge å betale med kort på automat på sykehuset, eller å ta oppgjøret via egen mobiltelefon – også da med bankkort. Dersom pasienten ikke velger noen av alternativene sender sykehuset papirfaktura i ettertid.

– Innføring av Vipps som betalingsform gjør det enklere og raskere for pasienten å betale for timen, skriver Helse Nord.

– Det forventes at dette også vil redusere utsendelsen av papirfakturaer, noe som er både tidkrevende og lite kostnadseffektivt. Overgangen til alternative betalingsformer sparer sykehuset for store utgifter i form av administrasjonskostnader og forsendelse per post, opplyser Helse Nord.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.