Foto: Franziska Wika

Musikalsk Lidenskap i Korgen kirke og Mosjøen kulturhus

Helgeland Sinfonietta inviterer i en pressemelding til konserter i Korgen kirke i dag og Mosjøen Kulturhus på søndag.


Helgeland Sinfonietta inviterer til konserter i Korgen kirke klokka 18.00 i dag og Mosjøen kulturhus klokka 18.00 den 2. mai. Vi er glade for å endelig igjen kunne invitere til konsert med ekte levende musikk.

Programmet med musikk av de store komponistene og vennene Robert Schumann og Felix Mendelssohn-Bartholdy uttrykker stor musikalsk lidenskap og fremkaller dypt følelsesmessig engasjement hos publikum og utøvere. Schumann er representert med kvintett for klaver og strykekvartett i Ess-dur op. 44.

Verket, skrevet i 1842, er full av kraft og friskhet.

Verket ble urframført i Gewandhaus i Leipzig med Schumanns kone Clara Wieck ved pianoet. Mendelssohn skrev sin andre strykekvartett nr. 2 i a-moll op. 13 i en alder av 18 år. Han var tydelig inspirert av Ludwig van Beethovens siste strykekvartetter. Kvartetten er en hyllest til kjærligheten og en av Mendelssohns mest uttrykksfulle komposisjoner.

Schumann og Mendelssohn hadde et dypt kunstnerisk vennskap. De møtte hverandre i Leipzig i 1834. Mendelssohn ble kapellmester i Gewandhaus  og grunnla Tysklands første musikkonservatorium og Schumann ble en av professorene ved instituttet. 

Musikerne i Helgeland Sinfonietta ved denne kammerkonserten er Johanna-Franziska Wika - klavér, Tiril Holand - cello, Anna Medzkievics - bratsj, Carl Ninian Wika - fiolin og Trond Wika - fiolin.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.