Mostue blir sjefsveterinær for digital veterinærtjeneste

Skrevet av Redaksjonen
16.09.2019 17:00 - OPPDATERT 16.09.2019 19:30

Før sommeren lanserte FirstVet sin tjeneste i Norge, og allerede har tusenvis av nordmenn lastet ned og tatt i bruk appen. For å holde tritt med kundeveksten har FirstVet nå ansatt Trude Mostue, som nå skal lede arbeidet i Norge som sjefsveterinær i tett samarbeid med 15 andre norske veterinærer.

Trude Mostue har gjennom årene rukket å bli hele Norges veterinær, blant annet gjennom rollen som dyreekspert i God Morgen Norge og TV2-serien Dyrlegene hvor man kunne følge livet på klinikken hennes. Hun er utdannet veterinær fra Bristol School of Veterinary Science, hvor hun gikk ut i 1996, og jobbet i ti år med BBC i seriene Vet School og Vets in Practice, før hun flyttet tilbake til Norge. Og nå er hun altså tilgjengelig for alle dyreeiere i FirstVet-appen.  

– Det å ha Trude på laget er jo veldig gøy, hun er et navn som er kjent langt utenfor Norges grenser og sitter på ekstreme mengder kunnskap. Trude er i en helt unik posisjon med sitt sterke engasjement i den norske veterinærbransjen, god digital erfaring og en fantastisk relasjon til norske dyreeiere. Trudes kunnskap og erfaring settes pris på i FirstVet, og er ikke minst spesielt satt pris på i kritiske situasjoner som hundesykdommen vi dessverre ser i Norge nå, sier David Prien, administrerende direktør i FirstVet.

FirstVet er en digital veterinærtjeneste som gjør at du kan enkelt og effektivt kan få svar på dine spørsmål og bekymringer gjennom videosamtale med kvalifiserte veterinærer. Her kan du få svar på det du lurer på der du er, enten det hjemme i stua eller på reise, i løpet av kort tid. Du vil også bli henvist videre til en fysisk klinikk når det er behov for det. FirstVet er altså ikke et alternativ til den klassiske veterinæren, men et substitutt som raskt kan gi deg hjelp og gjøre hverdagen med dyr enklere.

– FirstVet gjør det enkelt for dyreeiere å komme i kontakt med veterinær der de er. Det å ha veterinærene tilgjengelig i mobilen til enhver tid gjør alt så mye enklere om noe først skulle skje. Jeg har følt at det har vært et markedet for en tjeneste som dette i lang tid, og når jeg da fikk sjansen til å involvere meg kastet jeg meg på med en gang! Nå gleder jeg meg til å jobbe med teamet og ikke minst å få møte dyreeierne og kjæledyrene deres gjennom mobilen, sier Trude Mostue, ny sjefsveterinær for FirstVet.

FirstVet er verdens første veterinærtjeneste via videosamtale, der dyreeiere enkelt kan få trygge råd fra våre veterinærer. FirstVet lanserte i Norge tidligere i år, og allerede har 12.000 dyreeiere lastet ned appen.

Tjenesten ble grunnlagt i Sverige i 2016. FirstVet finnes idag i Sverige, Norge, Danmark, Finland og Storbritannia, og har 150 veterinærer i tjenesten. FirstVet er gratis for alle med dyreforsikring hos Agria, If, Tryg og Gjensidige.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.