Foto: NRK

Mistet stemmen to dager før sending - nå er Sandra i finalen!

Skrevet av Kristian Rødvand
24.10.2020 22:07

Hun røkt ut tidlig, så kom hun inn igjen etter stemmeteknisk trøbbel. Nå er finalebilletten sikret.

Sandra Lyng Haugen har virkelig hatt litt av en reise i Stjernkamp. Etter opprinnelig å ha røket ut på countrykvelden fikk hun komme inn igjen takket være kluss med sms-avstemmingssystemet til NRK. Etter det har hun hevet seg fra program til program. Etter å ha overbevist både i Disco og i duett med en tidligere stjernekampdeltager er det nå klart at Mosjøen er representert i finalen av Stjernekamp 2020.

Mange hadde nok ventet på forhånd at dette var programmet hun skulle ryke ut i, motstanden tatt i betraktning, og med tanke på at Sandra faktisk mistet stemmen to dager før sending var spenningen ekstra stor. Det var imidlertid ingen grunn til frykt.

– Wow, du mista stemmen for to dager Sinden og gjør dette! Det er helt sykt! utbrøt ekspertdommer Ulrikke Brandstorp etter at Sandra som tredje deltager ut hadde fremført Donna Summers "Hot Stuff"

– Det jeg så det var en sterk kvinne som ville til finalen! Det var helt rått! Jeg er kjempeimponert!

Kveldens andre ekspertdommer Silya Nymoen stemte i.

– Det er en Discodiva som står der. Du står der og bestemmer alt! Du sang kjempebra og var den kule discodivaen hele veien. Du har noe "it"-greier som gjør at man blir trukket mot deg.

(Saken fortsetter under bildet)

Mona B. Riise innrømte at hun ikke hadde trodd Sandra skulle komme så langt som hun har gjort. 

[annonse]
– Jeg todde ikke du kom til å stå her. Da du kom tilbake kunne det blitt svakt, men du satte inn et ekstra gir. I helheten en nydelig opplevelse, erklærte hun.

Anmelderne var ikke like entusiastiske som dommerne 

"Lyng mangler det vokale overskuddet sangen trenger for å bli regelrett magisk, men dansemoves, attityd og generell fremtoning løfter nummeret opp til et mer enn akseptabelt nivå" mente VG og trillet 4

"Den høye tonen på slutten sitter som et skudd, men vokalbriljansen kommer litt for seint denne gangen. Men for en reise det har vært for Sandra og det er ingen tvil om at hun har vist sangprestasjoner her som har blåst intetanende publikummere i bakken" mente Dagbladet og trillet 3

NRKs anmelder trillet også 3 og sa blant annet "Jeg er neppe alene om å ha blitt imponert over Sandras vokalprestasjoner denne høsten, men her er hun oftere småsur enn tidligere. Hun har bra kontroll på de høyeste tonene, men bikker av og til over i skriking."

(Saken fortsetter under bildet)

Til del to hadde Sandra valgt seg Alexander Pavelich som duettpartner. De framførte Lady Gaga og Bradley Coopers monsterhit "Shallow", og de ga den litt oppbrukte låten et solid løft. Undertegnede sier seg enig med Silya:

– Jeg liker egneltig ikke den låt, men nå liker jeg den. Nydelig fremført av begge to.

Mona fulgte opp med mer skryt

– Sandra, du er så uredd, når du tar låter følger alltid det du kjenner. Du er så stødig i stemmen, det er så vakkert å høre på. Denne kvelden... hva skjer´a? gliste hun.

– Jeg kom hit på den absolutt beste kvelden, sa Ulrikke og smilte minst like bredt.

– På refrenget gunner du på, du vet hva den krever. Du kan ikke ha miste stemmen, det skjønne jeg ikke. Det hører ikke i det hele tatt! Det lå så fett sammen. Jeg er mektig imponert av begge to.

(Saken fortsetter under bildet)

Avisene var snillere i kritikken av opptreden nummer to. Noen av dem, i hvert fall.

"Hun synger som alltid imponerende bra når hun får bruke lungekapasitet og trøkk, men her satt også de innledende verselinjene i det nedre registeret. For en leveranse av Sandra på oppløpet her" mente Dagbladets anmelder og trillet 5.

"Sandra eller Alexander bærer versene med samme styrke som originalsangerne. Refrengene, derimot, sitter som støpt, og Sandra beviser nok en gang hvorfor hun fortjener en plass i finalen" mente VG og det ble 5 der også.

NRK nøyde seg med en lunken 3´er

"Sandra prøver så godt hun kan å høres ut som Lady Gaga, og lykkes delvis i verset. Så kommer det fryktede refrenget, og da gir hun mer plass til seg selv - med stor suksess! Dessverre er mellompartiet inn i sluttrefrenget temmelig surt, men når vi først kommer frem dit blir det i alle fall redda litt av det (antagelig) meget innøvde refrenget." mente den noe surmagede anmelderen.

[annonse]
Det spiller imidlertid liten rolle hva anmelderne mener, her er det folket som har makta, og i kveld ville folket ha Sandra til finalen. Det var Ingeborg måtte takke for seg, dermed står det mellom Sandra og Knut Marius. Sistnevnte er nok den største favoritten, men med sitt vinnende vesen kombinert med riktig låtvalg skal vi ikke se bort i fra at Sandra kan gå hen og gjøre det helt store. Vi krysser fingrene!