Foto: Roger Marthinsen Foto: Roger Marthinsen

Mer penger til legevakt på Helgeland: –⁠ Det er viktig at vi får styrket legevaktstjenesten

Flere kommuner i Sør-Helgeland får 1,5 millioner ekstra.


I statsbudsjettet for 2022 ble det satt av penger til legevakter i distriktene med særlige utfordringer. Både Vega, Sømna, Dønna, Lurøy, Hattfjelldal og Grane får 1,5 millioner ekstra hver, mens Herøy får 1,185 millioner og Bindal får 1,25 millioner.

– Vi vil sikre gode legevaktstjenester i hele landet. Men mange kommuner har utfordringer med legevaktstjenesten. Derfor var Senterpartiet opptatt av å få mer penger til legevakt, i tilleggsproposisjonen som ble lagt fram etter regjeringsskiftet, sier Siv Mossleth (Sp) stortingsrepresentant for Nordland. 

De minste kommunene er ofte de som sliter mest med å rekruttere leger, selv om også mellomstore og store kommuner har utfordringer. Styrking av legevaktstjenesten vil derfor være med på å minske vaktbelastningen for fastlegene og bedre rekrutteringen til allmennlegetjenesten.

– Det er viktig at vi får styrket legevaktstjenesten. Vaktbelastningen er høyest i de minste kommunene. Derfor starter vi her, sier Mossleth.

 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.