Kari-Mette Skreslet (t.v), Martin Steinholt og Anneli Strand Drevvatne jakter på hverdagshelter i hele Nordland, og vil ha dine hverdagshelt-innspill. Foto: Kåre Riibe Ramskjell/NRK

Med sitt unike lykkehjul skal NRK jakte på hverdagshelter i Nordland

Skrevet av Roger Marthinsen
29.04.2021 23:53

Ved hjelp av «Nordlandshjulet» skal NRK jakte på hverdagshelter i fylket. Og det er pila som bestemmer hvor jakten skal skje.

Et stort håndlaget lykkehjul preger nå radiostudioet til NRK Nordland i Bodø. Hjulet er nesten en meter i diameter og er merket med 41 kommunenavn i Nordland. Hver tirsdag og torsdag skal hjulet snurres, og ulike hverdagshelter kåres.

– Vi startet opp forrige uke, da spurte vi lytterne om hjelp til å finne den snilleste læreren. Pila havnet da på Hamarøy, forklarer programleder Anneli Strand Drevvatne. 

Flere forslag kom inn, og Kjellaug Andorsen fikk æren av å få den uhøytidelige tittelen «Hamarøys snilleste lærer» (hør innslaget her). 

Nå jakter altså NRK Nordland på flere hverdagshelter, og programlederne Strand Drevvatne og Martin Steinholt oppfordrer lytterne til å følge radiosendingene og sende inn forslag til kandidater de mener fortjener honnør på lufta.  

– Det kan være den flinkeste sjåføren, beste bakeren og den største ildsjelen. Listen med mulige hverdagshelter er utømmelig, sier Steinholt.  

– Det er utrolig hyggelig å få helt vanlige folk med på lufta. Det er noe vi har ønsket å gjøre mer av. Men uten hjelp av lytterne aner vi ikke hvem vi bør snakke med, sier Strand Drevvatne.  

Det spesielle lykkehjulet er håndlaget av interiørsnekker Aage Iversen fra Valnesfjord i Fauske, og er en unik prototype bygd i finer og tre.  

– Det er et utrolig imponerende byggverk. Det er gjort en fantastisk snekkerjobb. Det fungerer strålende, forteller radioprodusent Kari-Mette Skreslet, som selv er fra Valnesfjord.  

Noen ganger treffer pila veldig godt, som tirsdag denne uka.

[annonse]
– Tilfeldighetene skulle ha det til at pila denne uka stoppet på Steigen kommune. Men det kunne jo ikke passet bedre å havne i en landbrukskommune, når vi søkte etter en bonde som kunne skinne i sendinga vår. Det ble Solbjørg Anita Bakken som ble med på lufta, nominert av melkebilsjåfør Svein Jansen, forteller Skreslet 

NRK Nordland sender ettermiddagsradio hver ukedag mellom klokken 14.03 og 17.00. Forslag på hverdagshelter sendes på SMS til 1987 med kodeord NORDLAND

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.