Representater fra Arbeiderpartiet, ordførere og gruppeledere fra Bindal i sør til Dønna i nord. Foto: Einar Fjerdinøy Foto: Jens wiken
DEBATT

Med klar beskjed fra Helgeland til Ingvild Kjerkol

– Som øverste leder og eier av sykehusene i Norge, krever vi at hun nå besøker oss og lytter til vårt budskap, skriver representantene fra AP i dette innlegget.


I 2013 sendte Helse Nord en bestilling til Helgelandssykehuset om å starte prosessen med framtidens sykehustilbud på Helgeland. En prosess mange så fram til og håpet skulle ende opp med et godt tilbud for alle innbyggerne på Helgeland.

Etter flere år med utredninger og prosesser som skulle ivareta befolkningen, ser vi nå at det har resultert i en kronglete prosess hvor store deler av befolkningen føler seg dårlig ivaretatt. Vedtak og beslutninger følges ikke opp i tråd med intensjonen og forutsetningen om å skape et bedre sykehustilbud for alle på Helgeland.

Det er en klar forventning til, og på høy tid, at helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol tar seg tid og kommer til Helgeland for å møte kommunene og oss som bor her.

Som øverste leder og eier av sykehusene i Norge, krever vi at hun nå besøker oss og lytter til vårt budskap. 

 

- Britt Helstad (Ap), ordfører Bindal
- Siv Therese Aglen (Ap), gruppeleder Brønnøy Ap
- Andre Møller (Ap), ordfører Vega
- Åse Granmo (Ap), gruppeleder Grane
- Rune Krutå (Ap), varaordfører Vefsn
- Ivan Haugland (Ap), ordfører Leirfjord
- John Erik Johansen (Ap), gruppeleder Dønna
- Elbjørg Larsen (Ap), ordfører Herøy

***

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.