Foto: Aina Bye

Markerer nasjonaldagen med utstilling og samtale om stedsnavn

Viser frem et yrke og kultur som finnes nært oss, men som likevel er ukjent for mange.

Kanskje kaffeost?

I anledning 6. februar inviterer Helgeland Museum til en samtale om stedsnavn med Leif Elsvatn og Thomas Brevik Kjærstad på Fjellfolkets hus i Hattfjelldal, klokken 14.00 fredag 4. februar.

 – Det blir kaffeservering med noe til. Kanskje det blir kaffeost, hvis museets ansatte rekker å lage den ferdig i tide! skriver museet på sine hjemmesider.

Hele uka (31. januar-4. februar) vises også en mini-utstilling der noen utvalgte samiske gjenstander fra museets samling trekkes frem. Arrangementet er en del av Saemien våhkoe – Samisk uke i Hattfjelldal.

Båatsoegujne

På Helgeland Museum, avdeling Nesna, markeres samenes nasjonaldag med utstillingsåpning, fortellinger og mer mellom kl. 16.00 og 18.00 søndag 6. februar.

– Hanne Grunnvoll Nilssen viser fram den flotte Kautokeinokofta si, med tilbehør. Anne-Lise Wie forteller samiske eventyr. Vi serverer kaffe, tørka reinkjøtt og Gáhkko (brød), sier museumsleder Ann Kristin Klausen. 

Arrangementet er i samarbeid med Folkeakademiet Nesna, og utstillingen vises på Nesna fram til midten av mars.

– Fotoutstillinga som vi åpner heter «Reindriftskvinne – Båatsoegujne». Den er produsert av Saemien Sitje og Aina Bye, som grundig har dokumentert dagens reindriftskvinner i sørsamisk område. Utstillinga tar deg med på innsiden av et yrke og kultur som finnes nært oss, men som likevel er ukjent for mange av oss, sier Klausen. 

Begge arrangementene i forbindelse med nasjonaldagen er gratis. 

 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Les mer om:

Helgeland Museum
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.